ΠΑΟΚ: Κι όμως, στα φιλικά τα πήγαινε μια χαρά

Αθλητικά


Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί, ο Λουτσέσκου δε θα κρατήσει το στόμα του κλειστό

Συνοπτικά ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς με τη Λέφσκι: δύο τραγικά λάθη στην άμυνα και μία κεφαλιά του Κάργα μόλις άουτ στην επίθεση. Αυτός ήταν όλος κι όλος ο ΠΑΟΚ στην ήττα του από τη Λέφσκι με 2-0. Ο φιλοξενούμενος είχε την μπάλα στην κατοχή του στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει και κυρίως πώς να τη φέρει με καλές προϋποθέσεις στο τέρμα του Μιχαήλοφ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε μιλήσει για ματς ζωής ή θανάτου αλλά δεν πρόλαβε να φτιάξει μια ομάδα και να τη στείλει… στον πόλεμο. Όσα είδαμε στη Σόφια το βράδυ της Πέμπτης μαρτυρούν ότι ο δρόμος για να γίνει ο ΠΑΟΚ ομάδα ανταγωνιστική είναι μακρύς και δύσβατος. Η άμυνα του είναι αργή, με καταστροφικές επιστροφές, η δε επίθεσή του είναι επί του παρόντος ανύπαρκτη. Φαίνεται ότι ορισμένα πράγματα δε θα μείνουν ως έχουν, κάτι θα καταφέρει να διορθώσει ο Λουτσέσκου.

Υπάρχουν όμως και πράγματα που δε διορθώνονται. Η ταχύτητα για παράδειγμα είναι ένα από αυτά. Στη ρεβάνς της Τούμπας ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να βγει μπροστά για να πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ. Πώς θα τα καταφέρει να αποφύγει τον κενό χώρο, ώστε να μην τον εκμεταλλευτούν οι ταχύτατοι επιθετικοί; Στη ρεβάνς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όχι απλά επειδή ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-0. Είναι δύσκολα γιατί η άμυνά του είναι εξαιρετικά προβληματική και η επίθεσή του αναιμική. Η αλλαγή φιλοσοφίας στις μεταγραφές έφερε παίκτες νεαρής ηλικίας και αδιάφορου βιογραφικού στην Τούμπα.

Ο Νταντας έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Ο Κουαλιάτα περιορίστηκε σε μία σέντρα όλη κι όλη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπράντον Τόμας έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα και ο γερμανός Νάρεϊ διακρίθηκε για τα νεύρα του. Μόνο ο νεαρός Κωνσταντέλιας άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Κανένας δεν περίμενε να είναι ο ΠΑΟΚ μονταρισμένος από το πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο, δε φανταζόταν κανένας ότι θα πραγματοποιήσει τόσο κακή εμφάνιση και θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Η προσπάθειά του να επιτεθεί από τα άκρα διαβάστηκε εύκολα από τους αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα ήταν, ενώ είχε την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, να μη δημιουργήσει ούτε μία φάση της προκοπής. Να μην…Πηγή: in.gr