Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο της Ελισάβετ: Ηγέτες ανά τον κόσμο εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους

Κόσμος


Ηγέτες και πρόσωπα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής εν γένει σπεύδουν να εκφράσουν τα συλληπητήρια τους για τον θάνατο της Μονάρχη προχωρώντας σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία και απεβίωσε νωρίτερα σήμερα στο κάστρο του Μπαλμόραλ.

Ηγέτες και πρόσωπα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής εν γένει σπεύδουν να εκφράσουν τα συλληπητήρια τους για τον θάνατο της Μονάρχη προχωρώντας σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, δηλώνοντας ότι ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία. Η χώρας μας αναπτύχθηκε και γνώρισε την ευημερία κατά τη βασιλεία της. Η Βρετανία είναι η μεγάλη χώρα που είναι σήμερα χάρη σε εκείνη», δήλωσε η Τρας, μιλώντας έξω από το γραφείο της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία. Η χώρας μας αναπτύχθηκε και γνώρισε την ευημερία κατά τη βασιλεία της. Η Βρετανία είναι η μεγάλη χώρα που είναι σήμερα χάρη σε εκείνη», δήλωσε η Τρας, μιλώντας έξω από το γραφείο της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα βιώνει μια βαθιά και προσωπική αίσθηση απώλειας με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Φαινόταν τόσο διαχρονική και τόσο υπέροχη που φοβάμαι ότι είχαμε φτάσει να πιστεύουμε, σαν παιδιά, ότι απλά θα συνεχίζει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο Τζόνσον. «Το ένα μετά το άλλο κύματα θλίψης απλώνονται όλο τον κόσμο, από το Μπαλμόραλ –όπου όλες οι σκέψεις μας είναι με τη βασιλική οικογένεια– και φθάνοντας πολύ πέρα από τη χώρα αυτή και σε όλη τη μεγάλη Κοινοπολιτεία εθνών, που τόσο αγαπούσε η βασίλισσα και τόσο την αγαπούσε και εκείνη».

Οι Καναδοί σε όλη τη χώρα θα θρηνήσουν την απώλεια της βασίλισσας, ανακοίνωσε η γενική κυβερνήτρια του Καναδά Μαίρη Σάιμον μέσω του , εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

«Οι Καναδοί θα θρηνήσουν την απώλεια της βασίλισσας. Ας αφιερώσουμε μια στιγμή για να τιμήσουμε τη μνήμη της μεγαλειότητάς της με τον δικό μας τρόπο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Ντ. Χίγκινς εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο της Ελισάβετ Β΄, χαρακτηρίζοντάς την «μια αξιοσημείωτη φίλη της Ιρλανδίας».

Υπενθύμισε επίσης «τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ελισάβετ για τη μακροχρόνια φιλία» των δύο χωρών.

Εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στον βρετανικό λαό, εκφράζει για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στο . Η βασιλεία της Βασίλισσας Ελισάβετ σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τονίζει ότι υπήρξε πραγματικός πυλώνας της χώρας της και έχει ανταμειφθεί με αγάπη και σεβασμό. «Θα λείψει» καταλήγει στην ανάρτησή της.

Την βαθιά του λύπη για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα αγγλικά στο twitter.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Το καθήκον, η υπηρεσία και η αφοσίωση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της δεν ήταν απλώς υποδειγματικά αλλά εξαιρετικά”.

Ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια της μακροβιότερης βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ ΙΙ, εκφράζει σε ανάρτησή του μέσω το υπουργείο Εξωτερικών. Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως θα μείνει στην ιστορία για την αφοσίωση της στο καθήκον και στην προστασία της εικόνας της χώρας της οποίας ηγείτο για περισσότερο από επτά δεκαετίες.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια της, την κυβέρνηση και τον λαό ενός από τους ιστορικούς φίλους και συμμάχους της Ελλάδας» επισημαίνει και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ, γνωστού φίλου της Ελλάδας.

Σημειώνεται πως την ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών κοινοποίησε (retweet) στον λογαριασμό του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

«Σε ένα κόσμο συνεχούς αλλαγής, ήταν μια σταθεροποιητική παρουσία και μια πηγή παρηγοριάς και υπερηφάνειας για γενιές Βρετανών, συμπεριλαμβανομένων πολλών που ποτέ δεν γνώρισαν τη χώρα τους χωρίς εκείνη», ανέφεραν σε δήλωσή τους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ. «Η κληρονομιά της θα είναι μεγάλη στις σελίδες της βρετανικής Ιστορίας και στην Ιστορία του κόσμου μας».

«Λίγοι έχουν διαμορφώσει την παγκόσμια ιστορία όπως η Μεγαλειότητά της, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’» αναφέρει με ανάρτησή της στο , η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Σημειώνει ότι «η αδιάσπαστη δέσμευσή της στο καθήκον και την υπηρεσία ήταν παράδειγμα για όλους. Ο κόσμος θρηνεί με τον λαό της στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο».

«Ήταν πραγματικά η βασίλισσα Ελισάβετ η Μεγάλη. Μπορεί αυτή να αναπαυθεί εν ειρήνη» καταλήγει η κ. Μετσόλα.

«Βαθιά λυπημένος για τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’» αναφέρει με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Προσθέτει ότι «για περισσότερα από 70 χρόνια, ήταν παράδειγμα ανιδιοτελούς ηγεσίας και δημόσιας υπηρεσίας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη Βασιλική Οικογένεια, στους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, και στον λαό της Κοινοπολιτείας».

Τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ απηύθυναν η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ.

«Βίωσε τον πόλεμο και τη συμφιλίωση στην Ευρώπη και πέραν αυτής και βαθιές αλλαγές στον πλανήτη και τις κοινωνίες μας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν σταμάτησε να επιδεικνύει ηρεμία και αφοσίωση, κάτι που πρόσφερε δύναμη σε πολλούς».

«Οι σκέψεις μας είναι με τη βασιλική οικογένεια και όλους αυτούς που θρηνούν για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

«Η ΕΕ αποτίει φόρο τιμής στη μοναδική της συνεισφορά στην οικοδόμηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης. Ενώ η απώλειά της θα γίνει αισθητή σε όλο τον κόσμο, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε από την πλευρά του ο Μπορέλ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε απόψε «τη χάρη, την αξιοπρέπεια και την αφοσίωση» της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, η οποία ήταν «μια καθησυχαστική παρουσία επί δεκαετίες, εν μέσω αλλαγών μεγάλου εύρους».

Ο κόσμος θαύμαζε τη βασίλισσα «για τη χάρη, την ευγένεια και την αφοσίωσή της. Ήταν μια καθησυχαστική παρουσία επί δεκαετίες αλλαγών (…) όπως ήταν η αποαποικιοποίηση της Αφρικής και της Ασίας», ανέφερε ο Γκουτέρες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, η οποία απεβίωσε απόψε σε ηλικία 96 ετών, κάνοντας λόγο για μια «καλόκαρδη βασίλισσα» που άφησε «ανεξίτηλο το στίγμα της τόσο στη χώρα της όσο και στον αιώνα της».

«Η Μεγαλειότητά της, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ενσάρκωσε τη συνέχεια και την ενότητα του βρετανικού έθνους για περισσότερα από 70 χρόνια. Τη θυμάμαι ως φίλη της Γαλλίας, μια καλόκαρδη βασίλισσα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της τόσο στη χώρα της όσο και στον αιώνα της», έγραψε ο πρόεδρος Μακρόν σε ανάρτησή του στο , την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία της.

   «Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν απόλυτη πρωταγωνίστρια της διεθνούς ιστορίας των τελευταίων εβδομήντα ετών. Εκπροσώπησε την χώρα της και την Κοινοπολιτεία των Εθνών, με ισορροπία, σοφία, σεβασμό στους θεσμούς και στην δημοκρατία», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η βασίλισσα ήταν το πιο αγαπητό σύμβολο της πατρίδας της και εξασφάλισε σεβασμό, στοργή και συμπάθεια σε κάθε γωνιά του πλανήτη». Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, επίσης, στο μήνυμά του αναφέρει ότι η Ελισάβετ «εγγυήθηκε την σταθερότητα σε κρίσιμες στιγμές και μπόρεσε να διατηρήσει την αξία της παράδοσης, σε μια κοινωνία που βρισκόταν σε διαρκή και βαθιά εξέλιξη».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον λαό της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Μεγαλειότητάς της, της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Εκ μέρους του ουκρανικού λαού, εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία για αυτήν την ανεπανόρθωτη απώλεια», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο .

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, αναφέρει σε ανάρτησή του στο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτει: Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι με τη Βασιλική οικογένεια και το λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τη βασίλισσα Ελισάβετ μια «σπουδαία γυναίκα» που ποτέ δεν έκανε λάθη.

«Ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος από αυτό που έκανε εκείνη; Και το έκανε για τόσο καιρό, τόσο καλά και ποτέ δεν έκανε λάθη», ανέφερε ο Τραμπ στο GB News.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν αγαπητή και τύγχανε σεβασμού σε όλη τη Σκωτία ενώ ο θάνατός της σήμερα είναι μια τεράστια απώλεια που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

Σε δήλωσή της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η Στέρτζον είπε ότι η βασίλισσα ήταν παρούσα στη ζωή της χώρας για πάνω από 70 χρόνια. Η Στέρτζον ηγείτο της εκστρατείας για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είχε δηλώσει ότι η Ελισάβετ θα παρέμενε αρχηγός κράτους εάν η Σκωτία γινόταν ανεξάρτητη.

«Η Σκωτία την αγαπούσε, τη σεβόταν και τη θαύμαζε. Όπως λένε όλοι, η Αυτή Μεγαλειότης σπάνια ήταν πιο χαρούμενη από τις στιγμές που βρισκόταν στη Σκωτία, στο αγαπημένο της Μπαλμόραλ».

«Ελπίζω ότι προσφέρει κάποια παρηγοριά στην οικογένειά της το γεγονός ότι πέρασε τις τελευταίες ημέρες της σε ένα μέρος που αγαπούσε τόσο πολύ», δήλωσε η Στέρτζον.

Η βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε ειρηνικά στην κατοικία της στη Σκωτία σήμερα.

Η είδηση ότι η υγεία της επιδεινώθηκε έγινσε γνωστή νωρίς το απόγευμα όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, κάτι που οδήγησε τα μέλη της οικογένειάς της να σπεύσουν στη Σκωτία για να βρεθούν στο πλάι της.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ επικράτησε εκκωφαντική σιγή όταν η σημαία χαμήλωσε μεσίστια. Το πλήθος πλησίασε στις πύλες του Μπάκιγχαμ την ώρα της θυροκόλλησης της ανακοίνωσης για τον θάνατο της Ελισάβετ στις μαύρες σιδερένιες πύλες. Στη μεγάλη λεωφόρο Μολ που οδηγεί στο παλάτι, τα γνωστά μαύρα λονδρέζικα ταξί είχαν σχηματίσει ουρά αποτίοντας φόρο τιμής στην Ελισάβετ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η σύζυγός του Καμίλα, η ‘βασιλική σύζυγος’, θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ, πριν επιστρέψουν αύριο στο Λονδίνο, όπου ο νέος μονάρχης αναμένεται να απευθυνθεί στο έθνος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη Βρετανία για την «ανεπανόρθωτη απώλεια» της βασίλισσας Ελισάβετ, που πέθανε χθες σε ηλικία 96 ετών, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σε μήνυμά του στον Κάρολο, τον νέο βασιλιά, ο κ. Πούτιν επισήμανε πως η Ελισάβετ «δικαίως απολάμβανε την αγάπη και τον σεβασμό των υπηκόων της» και διέθετε «κύρος στην παγκόσμια σκηνή».

«Σας εύχομαι κουράγιο και αντοχή ενώπιον αυτής της δύσκολης, ανεπανόρθωτης απώλειας. Σας ζητώ να μεταφέρετε ειλικρινή συλλυπητήρια (…) στα μέλη της βασιλικής οικογένειας και σε ολόκληρο τον λαό της Μεγάλης Βρετανίας», συμπλήρωσε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι του προκάλεσε θλίψη η είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών, εκφράζοντας τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στη βασιλική οικογένεια, στον λαό και στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου κήρυξε χθες Πέμπτη τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αναφέρει απόφαση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η απόφαση αφορά όλη τη Βραζιλία «ως έκφραση συλλυπητηρίων για τον θάνατο της αυτής μεγαλειότητας» και έχει εφαρμογή από τη δημοσίευσή της.

«Είναι μια ημέρα θλίψης για τον κόσμο, κηρύσσουμε τριήμερο εθνικό πένθος και καλούμε όλο τον βραζιλιάνικο λαό να αποτίσει φόρο τιμής στην Ελισάβετ», ανέφερε ο κ. Μπολσονάρου μέσω .

«Ο θεός ας την υποδεχθεί μέσα στην άπειρη καλοσύνη του κι ας παρηγορήσει την οικογένειά της και τον βρετανικό λαό», πρόσθεσε ο ακροδεξιός πρόεδρος σε άλλο tweet.

Η Βραζιλία δεν έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πέθανε η κάτοχος του θρόνου χθες Πέμπτη στην ηλικία των 96 ετών.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συνεχίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, είχε ήδη κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος την 8η Ιουλίου, μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε «σπουδαία συμβολή» στην ενίσχυση των δεσμών του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ιαπωνία, τόνισε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, για τον οποίο ο θάνατός της αποτελεί μεγάλη απώλεια για τη διεθνή κοινότητα.

«Με θλίβει βαθιά η είδηση του θανάτου» της βασίλισσας σε ηλικία 96 ετών χθες Πέμπτη, δήλωσε ο κ. Κισίντα σε δημοσιογράφους. «Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκφράζει τα εγκάρδια συλλυπητήριά της στη βρετανική βασιλική οικογένεια, στη βρετανική κυβέρνηση και στον βρετανικό λαό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους σήμερα στον βασιλιά Κάρολο Γ΄ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αναφέρουν ανακοινώσεις τους που μεταδόθηκαν από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο σαουδάραβας μονάρχης χαρακτήρισε την εκλιπούσα «υπόδειγμα ηγεσίας που θα μείνει αθάνατο στην ιστορία». Για τον de facto ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο κόσμος θα θυμάται την Ελισάβετ για τις σπουδαίες πράξεις της στην καριέρα της.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του στον λαό της Βρετανίας για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ χθες Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

«Οι καρδιές των Αυστραλών βρίσκονται μαζί με τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου που θρηνεί σήμερα, γνωρίζοντας πως αισθάνονται ότι έχασαν κάτι που ολοκλήρωνε το έθνος τους», ανέφερε ο κ. Αλμπανέζι στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Πρόκειται για «απώλεια που αισθανόμαστε όλοι, διότι ελάχιστοι γνωρίσαμε τον κόσμο χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ», πρόσθεσε.

«Η αυτής μεγαλειότητα ήταν σπάνια και καθησυχαστική σταθερά στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο μας», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «ενσάρκωνε και επεδείκνυε αιώνια αξιοπρέπεια και ηρεμία».

Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της Αυστραλίας κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο της βασίλισσας και οι εργασίες του κοινοβουλίου ανεστάλησαν.

Ο κ. Αλμπανέζι και ο γενικός κυβερνήτης της Αυστραλίας, ο αντιπρόσωπος της βρετανικής μοναρχίας στη νήσο-ήπειρο, θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δουν τον νέο βασιλιά Κάρολο Γ΄ τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: skai.grΠηγή: Skai News