Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Χρίστος Δήμας: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για startups και καινοτομία

Πολιτική


Ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας αναφέρθηκε στη ανάγκη για σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα.

Στην αναγκαιότητα να υπάρξει σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Μιλώντας στο Φόρουμ που διοργανώνει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο κ. Δήμας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ενιαία δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», που έχει ως στόχο  τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές.

  • Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης και Σκαρόνι: Πώς η Ευρώπη θα ξεφύγει από την ενεργειακή κρίση και θα πετύχει την πράσινη μετάβαση

Η δράση αυτή έχει ως σκοπό την άμεση και αποτελεσματική διοχέτευση των διαθέσιμων πόρων για την προώθηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και την εφαρμογή καινοτομιών στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω μίας σειράς παρεμβάσεων.

Ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αυτό δίνει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, και μέσω ειδικών αξιολογητών επιλέγονται τα κατάλληλα προγράμματα για να χρηματοδοτηθούν

«Όσοι παίρνουν υψηλή βαθμολογία επιλέγονται και χρηματοδοτούνται» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι τα ποσά μπορεί να διαφέρουν ανά κλάδο.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις

O κ. Δήμας έκανε εκτενή αναφορά στις νεοφυείς επιχειρήσεις, και ειδικότερα στο Elevate Greece, την πρωτοβουλία της Eλληνικής Kυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι στις start ups δεν είναι μόνο νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες.

Υπογράμμισε επίσης ότι το ελληνικό οικοσύστημα εμφανίζει σημάδια προόδου και ωρίμανσης.

Η αναφορά «σε έναν δικό μας άνθρωπο»

Ο κ. Δήμας δεν παράλειψε  να αναφερθεί και σε ένα δικό μας άνθρωπο και στη σημαντική του συμβολή στις πρωτοβουλίες  του Elevate Greece, τον Κώστα Τσαούση, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον…Πηγή: in.gr