Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Έγιναν λάθη με τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Οικονομία


Μεταξύ άλλων ενισχύσεις έλαβαν τα σούπερ μάρκετ και οι εταιρείες κούριερ, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ στο Φόρουμ του ΟΤ από την 86η ΔΕΘ.

Για λάθη στην κατανομή των κονδυλίων που διανεμήθηκαν μέσω των προγραμμάτων της επιστρεπτέας προκαταβολής έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου από την 86η ΔΕΘ, ο εμπορικός κόσμος τόνιζε εξαρχής ότι επιστρεπτέα προκαταβολή θα έπρεπε να λάβουν μόνο οι επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση του τζίρου.

  • Διαβάστε επίσης: Ο OT στη ΔΕΘ – Στυλιανίδης (ΑΠΘ): Μπορεί να περάσει από τα πανεπιστήμια προς τις εταιρείες η καινοτομία

Αντιθέτως, μεταξύ άλλων ενισχύσεις έλαβαν τα σούπερ μάρκετ και οι εταιρείες κούριερ, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ. Σημείωσε ότι η ανάλυση των καταθέσεων δείχνει ότι ενισχύθηκαν περισσότερο τα μεγάλα εισοδήματα, ωστόσο παραδέχτηκε ότι αν δεν υπήρχαν οι επιστρεπτέες θα έκλειναν χιλιάδες επιχειρήσεις.

«Πρώτη φορά δεν ανακοινώθηκαν μέτρα για τους μικρομεσαίους»

Αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τα μέτρα που εξήγγειλε, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους και τα ευάλωτα νοικοκυριά είναι πολύ σημαντικές, καθώς «είναι όλοι πελάτες μας». Ωστόσο σημείωσε ότι στα χρόνια που παρακολουθεί τη ΔΕΘ, δεν θυμάται «άλλη φορά να μην υπάρχει μέτρο για τους μικρομεσαίους».

Εξηγώντας τη δύσκολη θέση στην οποίαν έχει περιέλθει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ο πρόεδρος του ΕΕΑ έκανε λόγο για «επιχειρήσεις – ζόμπι», οι οποίες δεν πραγματοποιούν συναλλαγές όμως δεν μπορούν να κλείσουν καθώς αδυνατούν να εξοφλήσουν πιστωτές, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Σημείωσε ότι η ανάπτυξη που καταγράφει η ελληνική οικονομία δεν είναι οριζόντια, ενώ και οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται δεν αφορούν την μικρομεσαία επιχείρηση.

Η σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, το ΕΕΑ είχε συγκρουστεί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υψηλή φορολογία και το ασφαλιστικό. Με την παρούσα κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας, βασικό σημείο τριβής αποτελεί η στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων έναντι των μικρών. Ως παράδειγμα έφερε τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου…Πηγή: Source link