Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Χατζηδάκης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας

Πολιτική


Παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Προβλήματα στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας εντοπίζει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι «δεν ενθουσιάζει» του εργοδότες η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Χαρακτήρισε επιτυχημένη την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, «αν και κανα-δύο σούπερ μάρκετ “κλώτσησαν”».

  • Διαβάστε επίσης: O OT στη ΔΕΘ – Πλεύρης: Σε μία εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα εμβόλια

Έρχονται πρόστιμα

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι έρχονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ενώ σχολιάζοντας τις καταγγελίες για πιέσεις που δέχονται εργαζόμενοι ώστε να συνεχίζουν την εργασία τους πέραν του ωραρίου έχοντας πρώτα «χτυπήσει» την κάρτα εργασίας, σημείωσε ότι η χρησιμότητα του μέτρου έγκειται στο ότι πλέον με έναν έλεγχο μπορεί να διασταυρωθεί αν τηρείται ή όχι το ωράριο.

Χαρακτήρισε το μέτρο «φόβητρο» για τους κακούς εργοδότες και εγγύηση για τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι καταγγελίες μπορούν να υποβάλλονται και ανωνύμως.

Ως προς τους επόμενους τομείς στους οποίους θα εφαρμοστεί το μέτρο, σε αυτούς περιλαμβάνονται εταιρείες σεκιούριτι, ασφαλιστικές, ΔΕΚΟ καθώς και βιομηχανικοί κλάδοι. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση, το επόμενο καλοκαίρι.

Κακή εικόνα στον ΕΦΚΑ Νεάπολης

Αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του ΕΦΚΑ στη Νεάπολη, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι θα ήθελε «καλύτερη εικόνα» κάνοντας λόγο για κακές υποδομές: Κακή κατάσταση του κτηρίου, των κλιματιστικών, έγγραφα παντού και αναξιοποίητοι χώροι.

Σημείωσε ότι κάποιοι υπάλληλοι διαθέτουν καινούργιους υπολογιστές. Για τους υπόλοιπους έχουν γίνει οι σχετικές παραγγελίες, όμως η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών οδηγεί σε καθυστερήσεις.

Στην κατάσταση που επικρατούσε στον ΕΦΚΑ αντιπαρέβαλε την εικόνα στη Pfizer, λέγοντας πως ο ιδιωτικός τομέας προχωρά μπροστά ενώ το Δημόσιο αυτοπεριορίζεται είτε από το Σύνταγμα και τους νόμους είτε επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση για σύγκρουση με νοοτροπίες.

«Είδα κι έπαθα να…Πηγή: in.gr