Ο ΟΤ στη ΔΕΘ: Η αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ

Οικονομία


Ο OT ξεναγήθηκε στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ.

Με κεντρικό μήνυμα «Ισχυρή Άμυνα, Ισχυρή Ελλάδα» συμμετέχει το περίπτερο του ΥΠΕΘΑ και των ενόπλων δυνάμεων στη φετινή ΔΕΘ, στο οποίο περιηγήθηκε ο ΟΤ.

Δείτε εικόνα από το περίπτερο

  • Διαβάστε επίσης: Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος live στην 86η ΔΕΘ – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις της 2ης μέρας

Όπως είπε στον δημοσιογράφο του ΟΤ και των «Νέων» Χρήστο Κολώνα, ο συνταγματάρχης πεζικού Γεώργιος Σταύρου, «σκοπός της παρουσίας μας είναι να αναδείξουμε την αναβάθμιση που συντελείται αυτή την περίοδο στις ένοπλες δυνάμεις με την προμήθεια νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων, όπως είναι τα Rafales τα F-35 που θα έρθουν, οι νέες φρεγάτες και όλα τα υπόλοιπα οπλικά συστήματα, καθώς επίσης και τα νέα καινοτόμα εκπαιδευτικά συστήματα που έχουν φτιάξει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων».

Στο περίπτερο υπάρχουν 20 διαδραστικοί χώροι με κάμερες εικονικής πραγματικότητας και με εξομοιωτές αεροσκαφών, αρμάτων μάχης και μαχητή.

Έμφαση έδωσε ακόμη στον τομέα του περιπτέρου που αφορά την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων, για την οποία, όπως τόνισε ο κ. Σταύρου «ό, τι υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα και να έχει η χώρα, εάν το έμψυχο υλικό δεν υπάρχει, είναι άχρηστο». Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε την προσπάθεια του υπουργείου με τον υπερδιπλασιασμό των εισακτέων στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές προκειμένου να επαυξηθεί η στελεχιακή επάνδρωση των ενόπλων δυνάμεων.Πηγή: Source link