Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Γεροβασίλη: Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης

Οικονομία


«Η χώρα χρειάζεται αλλαγή παραγωγικού μοντέλου», επεσήμανε μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε στον OT ζωντανά από τη ΔΕΘ για το πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, για το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας και για το θέμα των υποκλοπών.

Όπως είπε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα περιλαμβάνει το σχέδιο διακυβέρνησης της επόμενης τετραετίας καθώς χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και παρεμβάσεις στο παραγωγικό μοντέλο. «Είναι αναγκαίο να πειστεί η κοινωνία ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πολύπλευρη κρίση».

  • Διαβάστε επίσης: Το θρίλερ με τον ηλεκτρονικό κατάσκοπο «Blackbird»

Κοστολογημένο πρόγραμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα με άμεσες αλλά και διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

«Τα θέματα που καίνε την ελληνική κοινωνία είναι η ακρίβεια και η ενέργεια» είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι όλα τα άλλα ντύνουν αυτήν την πολιτική. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα επικεντρωθεί σε αυτά τα ζητήματα αλλά θα περιέχει προφανώς και τα θέματα της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου».

Σε ερώτηση για το εάν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για θέματα όπως η στέγη ή το δημογραφικό που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επισημάνει ως σημαντικό ζήτημα, η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεν έχουν απλώς κάποιες διαφορές αλλά διαφορετικό στόχο.

Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση πέφτουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο

Αναφορικά με τα ζητήματα της ακρίβειας αλλά και της ανάπτυξης, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί στους πολίτες εν μέσω κρίσης πέφτουν σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο Το γεγονός ότι το ΦΠΑ και ο ΕΦΚ παραμένουν στα ίδια επίπεδα απλώς σημαίνει υπερφορολόγηση. «Το κράτος παίρνει τα χρήματα από τον πολίτη και μετά τα επιστρέφει στα υπερκέρδη των εταιρειών. Αυτό πρέπει να σπάσει διαρθρωτικά. Για μία τέτοια πρόταση θα μιλήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας». Επεσήμανε ακόμα ότι χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα.

Για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και την υποχώρηση της ανεργίας, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η «εργασία με 400 ευρώ δεν είναι εργασία,…Πηγή: Source link