Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Αμανατίδης: Η Βόρεια Ελλάδα χρειάζεται ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο

Οικονομία


Για μία σειρά «τερατογενέσεων» στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο OT FORUM 

Για μία σειρά «τερατογενέσεων» στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο OT FORUM που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί «πολιτικής τερατογένεσης» για μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, MέΡΑ25, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά πως η πολιτική Μητσοτάκη είναι αυτή που γεννά τερατογενέσεις και αναφέρθηκε εν προκειμένω -όπως είπε- στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

  • Διαβάστε επίσης: Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος live στην 86η ΔΕΘ – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις της 2ης μέρας

Προσπάθεια συγκάλυψης

«Ο πρωθυπουργός είτε δεν γνωρίζει και είναι ανίκανος, είτε γνωρίζει και είναι ενορχηστρωτής» , σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, προσθέτοντας πως παρακολουθούμε μια προσπάθεια συγκάλυψης, «ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας και μία τερατογένεση».

«Η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέων στις Εξεταστικές Επιτροπές ρίχνει στο σκοτάδι όλη την υπόθεση, ενώ η κυβέρνηση αρνείται το αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Μάλιστα, υπάρχουν φωνές από τη ΝΔ που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη πως «ο κ. Μητσοτάκης -κατ’ εμέ- έδωσε εντολή για την παρακολούθηση για να μπορέσει να επηρεάσει τις εξελίξεις ή να έχει στο χέρι τον αρχηγό του 3ου κόμματος. Αυτή είναι η άποψη μου. Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα, δεν είναι φυσιολογικά αυτά σε μία ευρωπαϊκή χώρα που θέλει να λέγεται φιλελεύθερη».

Στα ζητήματα υπεράσπισης κυριαρχικών δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες είναι ενωμένοι

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε πως «πάντα υπήρχαν εξάρσεις μεταξύ των δύο χωρών», ωστόσο -όπως πρόσθεσε- «όταν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα είναι απαραίτητοι οι δίαυλοι επικοινωνίας. Πρέπει να υπάρχουν»

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το σήκωμα της ρητορικής απέναντι στην Ελλάδα, είναι και αποτέλεσμα…Πηγή: Source link