Οχυρώνονται στο Λισιχάνσκ οι Ουκρανοί – Τι πυραύλους χρησιμοποιούν οι Ρώσοι

Κόσμος


Σύμφωνα με το Λονδίνο, η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες εξαπέλυσε ασυνήθιστα εντατικά κύματα χτυπημάτων στην ουκρανική επικράτεια χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να ισχυροποιούν τις θέσεις τους σε υπερυψωμένο έδαφος στην πόλη Λισιχάνσκ, μετά από την υποχώρησή τους από το Σιεβεροντόνετσκ, αναφέρει στη νεότερη ενημέρωση για τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, συνεχίζουν να διαταράσσουν τον ρωσικό έλεγχο και τη διοίκηση με επιτυχημένα πλήγματα βαθιά πίσω από τις ρωσικές γραμμές.

Το υπουργείο σημειώνει πως στο διάστημα 24-26 Ιουνίου η Ρωσία εξαπέλυσε ασυνήθιστα εντατικά κύματα χτυπημάτων στην ουκρανική επικράτεια χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Μεταξύ αυτών πιθανότατα ήταν πύραυλοι τύπου AS-4 KITCHEN της σοβιετικής εποχής, αλλά και πιο σύγχρονοι AS-23a KODIAK, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν τόσο από ρωσικό όσο και από λευκορωσικό εναέριο χώρο.

Όπως σημειώνεται, «τα όπλα αυτά σχεδιάστηκαν για να πλήττουν στόχους στρατηγικής σημασίας, αλλά η Ρωσία εξακολουθεί να τα χρησιμοποεί σε μεγάλους αριθμούς για να αποκτά τακτικό πλεονέκτημα».

Ομοίως, οι Ρώσοι έχουν ήδη αναπτύξει στο έδαφος μονάδες από έξι διαφορετικές στρατιές, αλλά παρόλα αυτά έχουν καταφέρει επιτυχίες μόνο σε επίπεδο τακτικής στο Σιεβεροντόνετσκ.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαντλούνται όλο και περισσότερο. Για την ώρα αποδέχονται ένα επίπεδο υποβαθμισμένης αποτελεσματικότητας στη μάχη, το οποίο όμως είναι μάλλον μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα», καταλήγει η ενημέρωση από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.Πηγή: Skai News