Ουκρανία: Η εκκένωση του Κιέβου «δεν έχει νόημα» αυτή τη στιγμή, λέει ο πρωθυπουργός

Κόσμος


«Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση απέχει από (την ανάγκη) να ανακοινώσουμε μια εκκένωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ δήλωσε σήμερα ότι προς το παρόν δεν είναι αναγκαίο να εκκενωθεί το Κίεβο ή κάποιες άλλες πόλεις που δεν είναι κοντά στη γραμμή του μετώπου στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο ίδιος έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας και ύστερα από τις δηλώσεις του δημάρχου του Κιέβου που προειδοποίησε τους κατοίκους να ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο σύμφωνα με το οποίο η πόλη μπορεί να μείνει χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

«Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση απέχει από (την ανάγκη) να ανακοινώσουμε μια εκκένωση», δήλωσε ο Σμιχάλ. «Πρέπει να πούμε ότι το να ανακοινώσουμε την εκκένωση κάποια πόλης που δεν βρίσκεται κοντά στην γραμμή του μετώπου, ειδικά της πρωτεύουσας , δεν θα έχει νόημα αυτήν τη στιγμή».

Τις τελευταίες βδομάδες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους απέναντι σε ενεργειακές υποδομές του Κιέβου με αποτέλεσμα η ουκρανική πρωτεύουσα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήμα στη θέρμανση, την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Πηγή: skai.grΠηγή: Skai News