Ουκρανία: Η Βόρεια Μακεδονία στέλνει άρματα μάχης Τ-72

Κόσμος


Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας, τα Σκόπια επιθυμούν να αποκτήσουν νέα άρματα μάχης για να εξασφαλίσουν τη διαλειτουργικότητα με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, κάτι που επιτρέπει να σταλούν αρκετά από τα ήδη υπαρχοντα στην Ουκρανία.

Η Βόρεια Μακεδονία, το νεότερο κράτος-μέλος του NATO, αποφάσισε να στείλει αρκετά κύρια άρματα μάχης σοβιετικού σχεδιασμού στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς τα Σκόπια ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε εκσυγχρονισμό του υλικού των ενόπλων τους δυνάμεων.

Η βαλκανική χώρα σκοπεύει να αποκτήσει νέα άρματα μάχης για να εξασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, εξήγησε το υπουργείο Άμυνας.

Αυτό επιτρέπει να σταλούν αρκετά κύρια άρματα μάχης —ο αριθμός τους δεν διευκρινίστηκε— στην Ουκρανία. Κανονικά τα Σκόπια θα τα έθεταν εκτός υπηρεσίας, αλλά το Κίεβο τα χρειάζεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Βόρεια Μακεδονία διαθέτει περίπου τριάντα άρματα μάχης T-72, σοβιετικού σχεδιασμού. Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από το πρακτορείο ειδήσεων Makfax εικονίζει ορισμένα από τα άρματα αυτά καθώς μεταφέρονταν με φορτηγά κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή: Skai News