Ουγγαρία – Αγγλία: 30.000 παιδιά αποδοκίμασαν τους Άγγλους για το Black Lives Matter

Αθλητικά


Οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς της Ουγγαρίας όταν γονάτισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλετική αδικία, πριν από τη σύγκρουσή τους στο Nations League, στη Βουδαπέστη.

Η Ουγγαρία υποδέχθηκε την Αγγλία για το Nations League, σε ένα παιχνίδι που έγινε με 30.000 παιδιά μέχρι και 14 ετών στις εξέδρες και με αποδοκιμασίες, από αυτά τα παιδιά, προς τους Άγγλους, τη στιγμή που γονάτισαν, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, στο πλαίσιο του «Black Lives Matter».

Η εθνική Αγγλίας είναι, εδώ και καιρό, η μοναδική που συνεχίζει να γονατίζει πριν την έναρξη των αγώνων της, προκειμένου να στείλει μήνυμα κατά του ρατσισμού. Κάτι που ήθελε να κάνει και στον εκτός έδρας αγώνα με την Ουγγαρία, η οποία είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, λόγω ρατσιστικών επιθέσεων των οπαδών της προς αντιπάλους.

Για να μην είναι άδειο το γήπεδο, όμως, η ομοσπονδία κατάφερε να εξασφαλίσει ότι θα επιτραπεί η είσοδος σε 30.000 παιδιά μέχρι και 14 ετών.

Και τελικά, αυτά τα 30.000 παιδιά αποδοκίμασαν τους παίκτες της Αγγλίας την ώρα που γονάτισαν, δείχνοντας ότι μάλλον δεν διαφέρουν και πολύ από τους μεγαλύτερους σε ηλικία οπαδούς που τιμωρήθηκαν από την UEFA.Πηγή: in.gr