Ομορφαίνει το ιστορικό κέντρο της Πάτρας

Πολιτική


Αισθητική και λειτουργική παρέμβαση επιχειρεί η δημοτική αρχή της Πάτρας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ξεκίνησαν οι εργασίες.

Ξεκίνησε η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, που περιλαμβάνει και την ανακατασκευή των ιστορικών κλιμάκων (σκάλες) του κέντρου της Πάτρας, συνολικού προϋπολογισμού 265.000 ευρώ.

Το έργο ξεκίνησε σήμερα το πρωί, από τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων και θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες ιστορικές σκάλες της πόλης: Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου και Πατρέως.

Με την ανακατασκευή τους οι σκάλες, θα δοθούν λειτουργικές και ασφαλείς για χρήση στους δημότες εξυπηρετώντας την σύνδεση της Άνω με την Κάτω Πόλη της Πάτρας.

Στόχος του έργου, είναι επίσης, η ανάδειξη, προβολή και ένταξη των κλιμάκων στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι κλίμακες του Ιστορικού Κέντρου αποτελούν τοπόσημα της Πάτρας και έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελούν στοιχεία δημιουργίας του πολεοδομικού ιστού της πόλης και μαρτυρίες της ιστορικής εξέλιξης της Πάτρας. Χρησιμοποιούνται και ως χώροι πολιτιστικών δρώμενων και σημεία συνάντησης πολυπληθών ομάδων και σημείο αναφοράς των κατοίκων της περιοχής.

Η υλοποίηση του έργου αυτού, θα συμβάλει επίσης, στην τόνωση της κοινωνικότητας στην περιοχή και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη μας και την ανάδειξη σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2014 – 2020 και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).Πηγή: in.gr