Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική


Οι εργασίες της ΚΕ συνεχίζονται αύριο το πρωί και ολοκληρώνονται με την έγκριση της πολιτικής απόφασης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τις τοποθετήσεις της Γραμματέα της ΚΕ, Ράνιας Σβίγκου, του αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Χρήστου Σπίρτζη, οι οποίοι ανέπτυξαν το στρατηγικό σχεδιασμό για τον συνδικαλιστικό τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντίστοιχα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ομιλίες των μελών της ΚΕ κεκλεισμένων των θυρών.

Συζητήθηκε η πολιτική συγκυρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλειστή συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πολιτική συγκυρία, την κυβερνητική πολιτική, την υπόθεση των υποκλοπών, τις διεθνείς εξελίξεις. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε στη στρατηγική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τον συνδικαλιστικό τομέα, ενώ τέθηκαν και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

  • Διαβάστε επίσης Η ακρίβεια θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών – Ο Τσίπρας θα το πάει μέχρι τέλους

Οι εργασίες της ΚΕ συνεχίζονται αύριο το πρωί και ολοκληρώνονται με την έγκριση της πολιτικής απόφασης.

Στόχος η πρωτιά στην κάλπη της απλής αναλογικής

Ο Αλέξης Τσιπρας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα διλήμματα της κάλπης και στην οργανωμένη μάχη που έχει να δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να πετύχει τον στόχο της πρωτιάς.

«Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση. Οικονομική, κοινωνική, υγειονομική, ηθική και είναι γι’ αυτό κρίσιμη και αποφασιστική, η παρέμβαση και η λειτουργία του κόμματός μας τους ερχόμενους μήνες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ, προσθέτοντας ότι το κόμμα καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη δράση του.

Τόνισε ότι «υπάρχει ελπίδα γιατί έχουμε εναλλακτικό σχέδιο που προστατεύει την κοινωνική πλειοψηφία και όσο πιο γρήγορα εφαρμοστεί τόσο γρηγορότερα θα ανακάμψει η οικονομία και θα ανασάνει η κοινωνία». Για να γίνει πράξη η νέα μεγάλη αλλαγή για τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτος στις εκλογές με την απλή αναλογική, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δηλώνοντας ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό….Πηγή: in.gr