Οι 3 μεγάλες αλλαγές που έρχονται στον ΣΕΒ

Οικονομία


Η επανεκλογή Παπαλεξόπουλου, το άρωμα γυναίκας και μια διερύνση-έκπληξη

Τρεις αλλαγές στη δομή του κορυφαίου εργοδοτικού φορέα της χώρας, του ΣΕΒ, επιφυλάσσει η φετινή Γενική Συνέλευση των μελών του, η οποία έχει και εκλογικό χαρακτήρα.

Οι επιχειρηματίες της χώρας στις 15 Ιουνίου επανεκλέγουν μεν για μία ακόμη διετία, δεύτερη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής τον Ευθύμιο Ο. Βιδάλη, διευρύνουν ωστόσο την εκπροσώπηση του Συνδέσμου.

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα κορυφαία διοικητικά όργανα. Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν πηγές, αναβαθμίζεται το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ και ενισχύεται η εκπροσώπηση των γυναικών, αφού εισέρχονται σε αυτό ως νέα μέλη τρεις γυναίκες. Συγκεκριμένα, εισέρχονται η Πέγκυ Αντωνάκου της Google ΝΑ Ευρώπης, η Νάγια Καλογεράκη της Coca-Cola HBC AG (CCHBC) και η Ασημίνα Τζίκα της βιομηχανίας αλουμινίου ΕΛΒΙΑΛ. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο μέλος του συμβουλίου Ιουλία Τσέτη της UNIPHARMA αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα γενικής γραμματέως. Αλλά και στο γενικό συμβούλιο του Συνδέσμου ενισχύεται η συμμετοχή των γυναικών με 14 παρουσίες συνολικά.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τη σύνθεση του 90μελούς γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ, το οποίο ανανεώνεται σημαντικά με αρκετά νέα πρόσωπα, αφού συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι από επτά εταιρείες τεχνολογίας/startups.

Η τρίτη επίσης έχει να κάνει με την εκπροσώπηση στο γενικό συμβούλιο καθώς πλέον μετέχουν και 15 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την περιφέρεια.

Συνολικά στο συγκεκριμένο όργανο του ΣΕΒ συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων και από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με έντονη την παρουσία της βιομηχανίας/μεταποίησης (ξεπερνά το 40%).

Η φετινή γενική συνέλευση των επιχειρηματιών πραγματοποιείται με φυσική παρουσία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» μέσα σε μια εποχή γεμάτη αβεβαιότητες και προκλήσεις, όπως αυτές προέκυψαν τόσο μετά τα κύματα της πανδημίας COVID-19 όσο κυρίως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Εντούτοις οι εργοδότες έχουν επιλέξει ως κεντρικό σύνθημα της Γενικής Συνέλευσης το «Μαζί ανοίγουμε δρόμους». Αποτυπώνοντας τη…Πηγή: Source link