Οι αναφορές Μητσοτάκη στο Υπουργικό για τα μέτρα στήριξης

Πολιτική


«Δρομολογούνται ήδη τα πρώτα μέτρα που ανακοινώσαμε στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο πρωθυπουργός

Εκτός από το μήνυμα προς την Τουρκία που έστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων.

Στην αρχή της εισήγησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «σε καμία χώρα, δεν είναι σε θέση να καλύψει ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, το οποίο διαπερνά τα σύνορα» σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ότι απαιτούνται εκτός από τις εθνικές πολιτικές και τολμηρές ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, «νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη σημαντική, αλλά τόση όση να μην υπονομεύεται η οικονομία συνολικά, ενώ ταυτόχρονα προϋπόθεση για την υπέρβαση των προσωρινών δυσκολιών είναι η ανεξαρτησία, η πολιτική σταθερότητα, αλλά και η διεθνής αξιοπιστία του κάθε κράτους».

  • Διαβάστε επίσης: Συντάξεις: Από τον Μάρτιο και αναδρομικά οι αυξήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει μεγάλη ωριμότητα. «Αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των εισαγόμενων κρίσεων και πιστεύω ότι εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διατηρήσει τη συνοχή και την ενότητα της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς σε καμία περίπτωση να ναρκοθετεί την επόμενη μέρα.

Αυτό πιστεύω ότι αναγνωρίζεται και από διεθνείς παρατηρητές. Να αναφερθώ στο πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, που μιλάει για οικονομικό θαύμα ως προς τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, κόντρα στις τάσεις που παρατηρούνται στις περισσότερες οικονομίες του κόσμου».

Τα μέτρα στήριξης

Σε αυτό, λοιπόν, το σύνθετο περιβάλλον, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο δικός μας χάρτης όπως τον έχουμε συνδιαμορφώσει με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι καθαρός.

«Δρομολογούνται ήδη τα πρώτα μέτρα που ανακοινώσαμε στη Θεσσαλονίκη: κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, αύξηση από τώρα με άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών κατά 50% υπό προϋποθέσεις και κατά 100%. Μείωση συνολικά 25 λεπτά το λίτρο στην αντλία, ως προς το πετρέλαιο κίνησης. Είναι ένα μέρος μόνο της δέσμης των…Πηγή: in.gr