Οι αισθητικές θεραπείες μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα

Υγεία


Οκτώ στους 10 θέλουν κάτι να αλλάξουν στο σώμα τους, ενώ το 52% του πληθυσμού θα προχωρούσε σε κάποια μη χειρουργική αισθητική παρέμβαση στο πρόσωπο ή το σώμα

Το 44% των γυναικών και το 37% των ανδρών πιστεύουν ότι οι αισθητικές θεραπείες γίνονται για να νιώθουμε και να δείχνουμε καλά. Μάλιστα το 65% του πληθυσμού νιώθει «στα καλύτερά του» όταν έχει καθαρό και λαμπερό δέρμα και άλλο ένα 64% όταν φορά ρούχα που εφαρμόζουν σωστά.

Το 79% των ανθρώπων θέλουν να αλλάξουν κάτι στη σιλουέτα τους, με το 78% να θέλει να απαλλαγεί από το επίμονο τοπικό λίπος.

Μάλιστα το 56% εστιάζει στην κοιλιά και τη μέση, το 44% στους γλουτούς, μηρούς και βραχίονες και το 25% στην περιοχή κάτω από το πηγούνι.

Όλα αυτά βέβαια, οι ενδιαφερόμενοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας της αισθητικής ιατρικής.

Έτσι, το 52% είναι πιθανόν να επέλεγε μια μη χειρουργική αισθητική θεραπεία για το πρόσωπο και το σώμα, αν ήταν βέβαιο ότι η προσέγγιση θα ήταν προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, ενώ το 44% θα δεχόταν μια παρότρυνση για μη χειρουργική αισθητική θεραπεία προσώπου και σώματος αν μπορούσε να αντιληφθεί καλύτερα τι περιλαμβάνει η παρέμβαση αυτή.

Στην κατεύθυνση των μη χειρουργικών παρεμβάσεων, το 79% θα ήθελε να μάθει περισσότερα για αυτού του είδους τις αισθητικές θεραπείες, με το 67% να διερευνά μη χειρουργικές αισθητικές θεραπείες που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Το 40% προβληματίζεται με την ποιότητα του δέρματός του και το 39% με την απώλεια σφριγηλότητας στο δέρμα του.

Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε η Allergan Aesthetics, θυγατρική της  AbbVie τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2021 σε 12.360 άνδρες και γυναίκες 25-64 ετών σε 15 χώρες του κόσμου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το χαρτοφυλάκιο των καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για κοσμητική χρήση, τα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ και την εγκεκριμένη από τους Οργανισμούς Φαρμάκων Ευρώπης και ΗΠΑ (ΕΜΑ και FDA) θεραπεία κρυολιπόλυσης CooISculpting.

Ο Δρ Δημήτριος Συκιανάκης, Ιατρός Αισθητικής Ιατρικής αναφερόμενος στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ της Allergan Aesthetics, τόνισε ότι…Πηγή: in.gr