Οικονόμου: Το συμφέρον της χώρας επιτάσσει σταθερή διακυβέρνηση

Πολιτική


«Το έργο μας θα παρουσιασθεί ολοκληρωμένο στο τέλος της τετραετίας, ώστε να κριθεί από τους πολίτες συνολικά» τονίζει ο Γ. Οικονόμου

«Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή, σύνεση και αμέριστη μέριμνα. Είμαστε προετοιμασμένοι, καλύτερα από ποτέ, να διαχειριστούμε την τουρκική επιθετικότητα συνολικά», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτώμενος σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα

Τονίζει ότι «η χώρα μας απολαμβάνει διεθνούς κύρους, ο ρόλος μας ως παράγοντας σταθερότητας εκτιμάται δεόντως σε όλα τα κέντρα αποφάσεων, έχουμε συνάψει σημαντικές συμμαχίες με διεθνείς υπερδυνάμεις και ισχυρές χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας, είμαστε αξιοσέβαστο μέλος όλων των σημαντικών διεθνών οργανισμών, η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει το δίκαιο των θέσεών μας και έχουμε ενισχύσει αποφασιστικά τη στρατιωτική μας ισχύ. Επαγρυπνούμε, αλλά δεν φοβόμαστε και παραμένουμε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι», υπογραμμίζει.

Διαβάστε επίσης Έντονη αντίδραση της Αθήνας μετά την απίστευτη τουρκική πρόκληση από τον Μπαχτσελί

Αναφορικά με την καλή μέχρι τώρα πορεία του Τουρισμού, ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι «ένα από τα βασικά εργαλεία που μας επέτρεψαν να διαχειριστούμε με τόση αποτελεσματικότητα μια σειρά τεράστιων διεθνών κρίσεων, οι οποίες μας χτύπησαν αλύπητα, είναι το γεγονός ότι δεν αδρανήσαμε. Δεν αρκεστήκαμε στην αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων που είχαμε.

»Καταφέραμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πρόσθετους πόρους από την ΕΕ. Κυρίως, όμως, με την καλά σχεδιασμένη οικονομική μας πολιτική, πετύχαμε να δημιουργήσουμε πρόσθετες δυνατότητες, με τις οποίες χρηματοδοτήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Μέρος του σχεδιασμού αυτού είναι και ο τουρισμός, ο οποίος θα υπεραποδόσει, επειδή ο σχεδιασμός της τουριστικής πολιτικής ήταν άψογος και η δουλειά που έγινε απόλυτα επαγγελματική. Το τουριστικό πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών από τις επιπτώσεις της κρίσης».

Διαβάστε επίσης Εκλογές: Γιατί αποφάσισε να «παγώσει» τα σενάρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένα βήμα…Πηγή: in.gr