Οικονόμου σε Τσίπρα για τις υποκλοπές: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα

Πολιτική


«Όση σκόνη κι αν προσπαθεί να σηκώσει ο κ. Τσίπρας, όσες απειλές και αν εκτοξεύσει, το ζήτημα των επισυνδέσεων θα φωτιστεί για όλη την τελευταία δεκαετία»

Στην αντεπίθεση περνάει το μέγαρο Μαξίμου κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτική τραμπουκισμού σε σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές.

Ανεύθυνες κινήσεις εντυπωσιασμού και επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού

«Ο κ. Τσίπρας, ύστερα και από τα όσα αποκαλύπτονται για τις παρακολουθήσεις στελεχών των κυβερνήσεών του στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, αντί να κινηθεί με θεσμική υπευθυνότητα, επέλεξε για άλλη μια φορά ανεύθυνες κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε:

  • Διαβάστε επίσης Καταστράφηκε το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

«Επιπλέον, σε μια επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού, με το γνωστό από την περίοδο των «αγανακτισμένων» επιτηδευμένα οργίλο ύφος του, απειλεί ευθέως όσους και όσες σέβονται τις θεσμικές διαδικασίες και επιδιώκουν τη σοβαρή, ουσιαστική και με κανόνες διερεύνηση και διαλεύκανση όλων των ζητημάτων.

Σκόνη

»Όση σκόνη κι αν προσπαθεί να σηκώσει ο κ. Τσίπρας, όσες απειλές και αν εκτοξεύσει, το ζήτημα των επισυνδέσεων θα φωτιστεί για όλη την τελευταία δεκαετία. Στη δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες, που ορίζονται με νόμους και επιβάλλεται να τηρούνται μέχρι κεραίας. Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα».

Ποινικές ευθύνες

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας  κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή, που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια. Για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο νόμος…Πηγή: in.gr