Οικονόμου: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορία για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του

Πολιτική


«Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της» διαμήνυσε ο Γ. Οικονόμου σχολιάζοντας τις εθνικιστικές κορώνες Ερντογάν για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Στις εθνικιστικές κορώνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι διαστρεβλώνει την ιστορία για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του.

Γνωρίζεται να υπερασπίζεται τα δίκαιά της

Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου διαμήνυσε ότι η Ελλάδα όποτε χρειάζεται γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου για τις δηλώσεις Ερντογάν έχει ως εξής:

  • Διαβάστε επίσης Ακραία πρόκληση Μπαχτσελί: Σταματήστε γιατί θα πάθετε χειρότερα από το 1922

«Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του. Η Ελλάδα αντίθετα, στη μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία. Ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού η Ελλάδα διαπρέπει με τον πολιτισμό της και τα επιτεύγματά της. Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της».

  • Διαβάστε επίσης Ο μικρομεγαλισμός Ακάρ και ο Κεμάλ

Πιόνι εχθρικών δυνάμεων

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην Μικρασιατική εκστρατεία του 1922 χαρακτήρισε τους Έλληνες «το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής» προσθέτοντας ότι «με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα».

«Ο εχθρός, που άρχισε να εισβάλει στην πατρίδα από παντού, μετά την αντίσταση στα Άδανα, το Αντέπ, το Μαράς, όταν είδε τις δυσκολίες, άφησε την υπεργολαβία των ύπουλων σκοπών του στους Έλληνες. Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια», δήλωσε στη συνέχεια.

«Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των…Πηγή: in.gr