Οικονόμου: Η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα πηγή προβλημάτων και παράγει λύσεις για την ΕΕ

Πολιτική


Για την ενεργειακή κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας πως η κυβέρνηση «χαιρετίζει το γεγονός πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνήλθε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για το πακέτο των κοινών παρεμβάσεων με στόχο την μείωση των τιμών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Η ευθύνη περνάει τώρα στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας που συνέρχεται αύριο ώστε οι υπουργοί να εξειδικεύσουν τις σχετικές προτάσεις ώστε να πάρουν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα που πρέπει για να γίνουν εξαγγελίες πράξη».

Παράλληλα, τόνισε τις σημαντικές ενέργειες της Ελλάδας για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία και υπογράμμισε πως ήδη με αυτές τις εξελίξεις η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει.

  • Διαβάστε επίσης: Φυσικό αέριο: Οι αποθήκες στην Ευρώπη είναι σχεδόν γεμάτες αλλά υπάρχει μια παγίδα

Όπως είπε παράλληλα, «γίνεται αντιληπτό πως η Ελλάδα συμβάλλει αποφασιστικά σε πολιτικές αιχμής της ΕΕ που φέρνουν άμεσα αποτέλεσμα στα προβλήματα των ευρωπαίων πολιτών. Επίσης δίνεται σαφές σήμα προς κάθε κατεύθυνση πως οι πρακτικές της μπλόφας και των εκβιασμών στις οποίες αναλώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες κόστισαν και εξέθεσαν την πατρίδα μας ήταν μια θλιβερή παρένθεση του ακραίου λαϊκισμού και ανήκουν στο παρελθόν».

Ακόμη ανέφερε πως με «πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα πηγή προβλημάτων αλλά μετεξελίχτηκε σε μια χώρα που ανοίγει δρόμους και τελικά παράγει λύσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στήριξη των νοικοκυριών

Για την ενεργειακή κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Σχετικά με τη δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου μίλησε για το νέο νομοσχέδιο με στόχο τη ενίσχυση του ΕΣΥ με ρυθμίσεις όπως την προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης από ιδιώτες γιατρούς.

«Το…Πηγή: in.gr