Ν. Ηλιόπουλος: «Υγειονομικό έγκλημα με υπογραφή Μητσοτάκη»

Πολιτική


Για «υγειονομικό έγκλημα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, καταλογίζοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό.

«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος, σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο , σημείωσε ότι «η χώρα συνεχίζει να καταγράφει αρνητικές πρωτιές σε απώλειες».

Παράλληλα, παρέθεσε πίνακα του «Our world in Data» για τους θανάτους από Covid ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ο οποίος δείχνει ότι η χώρα μας κατέγραψε 3.160,25 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με δεύτερο το Ηνωμένο Βασίλειο με 3.069,69 / εκατ. κατοίκων.

Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στη μελέτη Λύτρα σχετικά με τον κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς με Covid-19 εκτός ΜΕΘ.

«Η μελέτη Λύτρα αποκαλύπτει: 97,7% οι απώλειες εκτός ΜΕΘ, 72,7% σε ΜΕΘ. Αυτό το σύστημα υγείας λειτουργεί με 10.000 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Καταλήγοντας, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι όλα αυτά συνιστούν «υγειονομικό έγκλημα με υπογραφή Μητσοτάκη».

Τι λέει η μελέτη Λύτρα

Η μελέτη του καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρου Λύτρα σημειώνει την αύξηση κατά 64% στην πιθανότητα θανάτου για τους ασθενείς Covid-19 που διασωληνώνονται εκτός Αττικής.

Η μελέτη, η οποία δεν έχει υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο και παρουσιάζεται ως προδημοσίευση, επιβεβαιώνει επίσης το εύρημα της προηγούμενης έρευνας ότι ο κίνδυνος θανάτου κλιμακώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών.

Ο δρ. Λύτρας, καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, εκτιμά ακόμα ότι στα κύματα των παραλλαγών Δέλτα και Όμικρον η θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών αυξήθηκε κατά 21% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.



Πηγή: in.gr