Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι; Αυτή είναι η λύση

Lifestyle


Αυτό είναι το μυστικό για να ξεκουραστείς και να αυξήσεις την ενεργητικότητά σου. 

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά η γυμναστική ξεκουράζει και δίνει έξτρα ενέργεια τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα σου.

Πολλοί πιστεύουν ότι η άσκηση κουράζει το σώμα. Ότι όταν γυμνάζεσαι, καις τα αποθέματα ενέργειας και ουσιαστικά ταλαιπωρείσαι. Ειδικά σε περιόδους, όπου μπορεί να είσαι ήδη εξαντλημένος, απορούν πώς η γυμναστική θα σε βοηθήσει να φορτίσεις τις μπαταρίες σου.

Οι σκέψεις αυτές αν και λογικές, δεν ισχύουν. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για την ευεξία σου. Η γυμναστική σου δίνει ενέργεια και boostάρει τον οργανισμό σου. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όταν ασκείσαι, ωφελείται και η πνευματική σου υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι, μετά από μια περίοδο στατικότητας, οι συμμετέχοντες ένιωθαν σε τέτοιο βαθμό εξάντληση, που το συνέκριναν σαν να είχαν να κοιμηθούν μια εβδομάδα.

Ακόμα μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ, απέδειξε ότι ακόμα και η ήπια άσκηση αυξάνει την ενεργητικότητα κατά 20% και μειώνει την κούραση κατά 65%.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι, οι περισσότεροι γιατροί και θεραπευτές προτείνουν τη γυμναστική, ως φάρμακο ή ενισχυτικό για όλες σχεδόν τις παθήσεις.

Η εξήγηση

Η άσκηση λοιπόν, σε βοηθάει να ξεκουράζεσαι και να νιώθεις γενικά καλύτερα με σένα. Αποκτάς αυτοπεποίθηση, είσαι πιο χαρούμενη και βλέπεις τα πράγματα πιο θετικά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, η γυμναστική αυξάνει τα μιτοχόνδρια, στα οποία παράγεται η ενέργεια. Όσο λοιπόν ασκείσαι, τόσο πιο πολύ ενέργεια παράγεις. Και μπορεί εκείνη τη στιγμή να νιώθεις κούραση, αλλά η ενέργεια που θα έχεις παραγάγει και θα έχεις αποθηκεύσει, θα είναι πολλαπλώς περισσότερη από αυτή που έκαψες.

Επίσης, η άσκηση βοηθάει στο να εκτονώνεις το στρες και την ένταση, ενώ σε αποσπά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ας θυμηθούμε άλλωστε, πόσο μας επηρέασε ο εγκλεισμός και η έλλειψη άσκησης την περίοδο της καραντίνας. Ωστόσο, το θετικό με τη γυμναστική είναι, ότι ακόμα κι αν έχεις κάνει ένα στοπ, μπορείς εύκολα να επανέλθεις.

Το περπάτημα είναι η καλύτερη λύση για όσους δεν διαθέτουν πολύ χρόνο για γυμναστική. Είναι ο ασφαλέστερος κι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να ασκηθείς χωρίς κόπο. Δώσε λίγο ένταση και λίγο ρυθμό και είσαι έτοιμη.

Πηγή: skai.grΠηγή: Skai News