Μπισκότα γεμιστά με cheesecake φράουλα – λεμόνι

Γαστρονομία


Μπισκότα γεμιστά με κρέμα τυριού και άρωμα φράουλας. Φτιάχνονται εύκολα και είναι ιδανικό γλυκό για γενέθλια και γιορτές 

Tι θα χρειαστείς: 

115γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζάνι (150 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη 1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

2-4 σταγόνες λάδι λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 1/2 φλιτζάνι (200 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, για την επικάλυψη των μπισκότων

Γέμιση:

13 κουταλιές της σούπας (180 γρ.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι (160 γρ) ζάχαρη άχνη

260 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλιτζάνι (60 ml) φράουλα σε σκόνη (αποξηραμένη)

Πώς θα το φτιάξεις: 
Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C και στρώσε δύο φύλλα ψησίματος σε ένα ταψί.

Βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε μέχρι να γίνουν μία κρέμα. Χτύπησε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, το λάδι λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να ενωθούν.

Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Θα πρέπει να είναι λεία και μαλακή.

Κόψε τη ζύμη σε 28 κομμάτια, τύλιξε τα σε μπαλάκια. Τύλιξε το καθένα σε κρυσταλλική ζάχαρη, τοποθέτησε το σε ταψί και ίσιωσέ το. Καθώς η ζύμη είναι μαλακή, μπορείς να την πλάσεις και στα πλάγια για να κάνεις τέλειους κύκλους.

Ψήσε τα μπισκότα για 8-9 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Βγάλε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσει εντελώς.

Για τη γέμιση: Χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να γίνουν κρέμα. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Τέλος, τη φράουλα σε σκόνη και δούλεψε λίγο ακόμα.

Σκέπασε τη γέμιση και αφήσε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ακόμα και όλη τη νύχτα, πριν ενώσεις τα μπισκότα. Η γέμιση πρέπει πρώτα να σφίξει. Άπλωσε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση στα μισά από τα μπισκότα. Καλύψε το καθένα με ένα άλλο μπισκότο και στη συνέχεια πιέσε απαλά μέχρι να βγει η γέμιση στα πλάγια.

Μάζεψε ό,τι περισσεύει με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα. Αν θέλεις, πασπάλισε στα πλαϊνά λίγη σκόνη φράουλας διακοσμητικά. Βάλε τα μπισκότα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεις.



Πηγή: Skai News