Μπακογιάννης: Η Αθήνα χρειάζεται συστηματική, προληπτική αστυνόμευση – Τι είπε για το πρόγραμμα «Πρόσοψη»

Πολιτική


«Έχουμε πρόβλημα με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα», είπε ο κ. Μπακογιάννης

Για το πρόβλημα με τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας όπου η εγκληματικότητα ανθεί, αλλά και τη «μεταμόρφωση» του κέντρου μέσω του προγράμματος «Πρόσοψη», μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Η Αθήνα χρειάζεται συστηματική, προληπτική αστυνόμευση»

«Δεν τα είχαμε χάσει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να τα βρούμε. Έχουμε ένα αντικειμενικό πρόβλημα που απαιτεί αντικειμενική λύση. Λέμε εδώ και πολύ καιρό ότι η Αθήνα έχει ανάγκη περισσότερη αστυνόμευση. Η Αθήνα έχει 129 γειτονιές. Ο δήμος έχει όρια σε αυτά που μπορεί να κάνει, αν δεν έχει τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εμείς λέμε ότι η Αθήνα χρειάζεται συστηματική, προληπτική αστυνόμευση. Δε γίνεται δουλειά με μια επιχείρηση. Από το 2019 έχουμε συστήσει το Κέντρο Καθημερινότητας όπου γίνεται συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άρα έχουμε την επιτελική δομή. Όταν βλέπουμε ότι η προσπάθεια που έγινε, αυτό που χτίζαμε σιγά – σιγά γκρεμίζεται, πρέπει να κάνουμε κάτι. Χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς, στην πόλη, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

«Πρέπει να χτυπήσουμε το εμπόριο στην Ομόνοια που καταστρέφει την πόλη»

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ομόνοια, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι «Στην Ομόνοια έχουμε τη νέα πλατεία, το νέο σιντριβάνι. Έχουμε πάνω από 25 νέα ξενοδοχεία στην περιοχή. Φέτος θα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από ποτέ. Οι πιάτσες δημιουργούνται γιατί δεν υπάρχει αστυνόμευση. Εμείς έχουμε δημιουργήσει τις δομές μας. Υπάρχει ένα κρεβάτι για κάθε άστεγο. Έχουμε μια νέα δομή για τους άστεγους εξαρτημένους από ουσίες. Έχουμε το Street Work, δεκάδες άνθρωποι έχουν κερδίσει το δικαίωμα στη ζωή. Το άλλο κομμάτι είναι πως πρέπει να χτυπήσουμε το εμπόριο που κάνει τη μεγάλη ζημιά και καταστρέφει την πόλη».

«Ως δήμος, είμαστε ο δήμος όλων των Αθηναίων. Έχουμε πρόβλημα με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Μας ενδιαφέρει η εφαρμογή του νόμου σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, και αυτό δεν έχει σχέση με το χρώμα του δέρματος, το θρήσκευμα, την καταγωγή. Η ουσία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα. Το να…Πηγή: in.gr