Μπάσκετ: Περνά στην ψηφιακή εποχή με live streaming σε όλους τους αγώνες

Αθλητικά


Προωθείται και η δημιουργία ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα σε όλες τις κατηγορίες, που θα διευκολύνει και θα απλουστεύσει την διαδικασία καταγραφής πόντων.

Ένα έργο πνοής για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό συνολικά παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Πρόκειται για το πρωτοποριακό πλάνο εγκατάστασης καμερών σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της χώρας, προκειμένου να καλύπτονται με Live streaming όλοι οι αγώνες μπάσκετ των εθνικών πρωταθλημάτων.

Επίσης, προωθείται η δημιουργία ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα σε όλες τις κατηγορίες, που θα διευκολύνει και θα απλουστεύσει την διαδικασία καταγραφής πόντων. Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή η πλήρης ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών της ΕΟΚ, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα σωματείων, αθλητών και όλων των ενεργά ασχολούμενων με το άθλημα.

Διαβάστε επίσης: Γκάλης – «Αποδέχομαι την πρόταση του Φασούλα για επίτιμος πρόεδρος ΕΟΚ»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα φέρει μια νέα εποχή στο μπάσκετ.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο το οποίο εξ αρχής υποστήριξε θερμά η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είχε την αρωγή του υφυπουργού Αθλητισμού, δέχτηκε με ενθουσιασμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και έτσι μπορεί να υλοποιηθεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε πολλούς τομείς.

Διαβάστε επίσης: Τι δείχνει ο δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας για το 2021

«Το μπάσκετ είναι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα καταλάβουμε στα επόμενα χρόνια τι σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός. Τι σημαίνει να πάμε στην επόμενη μέρα και στην επόμενη γενιά. Εδώ είμαστε όλοι, για να χτίσουμε την νέα Ελλάδα στη νέα γενιά. Σήμερα, αφήνουμε το στίγμα μας για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε ότι «σήμερα το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι η ψηφιοποίηση που αφορά το μητρώο της Ομοσπονδίας….Πηγή: in.gr