Μητσοτάκης: Συνάντηση με Λίντνερ – Στήριξη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης

Οικονομία


«Ο στόχος μας παραμένει να επιστρέψουμε στην επενδυτική βαθμίδα το 2023. Και πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με το γερμανό ΥΠΟΙΚ

Εφικτό χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το στόχο της επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα το 2023, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου με τον Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το μηχανισμό ενισχυμένης εποπτείας της ΕΕ τον Αύγουστο ενώ από την πλευρά του ο κ. Λίντνερ υπογράμμισε ότι «στηρίζουμε τη μετάβαση από την ενισχυμένη εποπτεία στην κανονική εποπτεία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έγιναν κατά την έναρξη της συνάντησης των κ.κ. Μητσοτάκη και Λίντνερ:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολλά άλλαξαν, ελπίζω προς το καλύτερο, και στη χώρα, από τότε που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, παρόλες τις δυσκολίες. Πιστεύω ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για τα δημόσια σχόλιά σας, με τα οποία επαινείται την μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, γιατί για εμας, εκείνο που ήταν πολύ σημαντικό ήταν να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα όλες τις κρίσεις που έπρεπε να διαχειριστούμε τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά να μην σταματήσουμε να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που διασφαλίζουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τη χώρα, όπως η ψηφιοποίηση του κράτους, που ξέρω ότι ενδιαφέρει πολύ και εσάς.

Καθώς, λοιπόν, μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο της κυβερνητικής θητείας μας τον Ιούλιο, συνολικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Με χαροποιεί επίσης ότι θα βγούμε από τον μηχανισμό ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο. Και, φυσικά, ο στόχος μας παραμένει να επιστρέψουμε στην επενδυτική βαθμίδα το 2023. Και πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό. Καλώς ήρθατε λοιπόν και χαίρομαι που σας ξαναβλέπω.

Κρίστιαν Λίντνερ: Σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή. Εκτιμούμε πραγματικά την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Εδωσα συγχαρητήρια στον συνάδελφό μου, τον Υπουργό Οικονομικών, για τα εντυπωσιακά στοιχεία που είστε σε θέση να παρουσιάσετε.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην επενδυτική…Πηγή: Source link