Μητσοτάκης: Ισχύει η δέσμευσή μου για εκλογές το 2023 – Η Ανατολική Αττική αλλάζει

Πολιτική


Περιοδεία έκανε ο Κ. Μητσοτάκης σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής όπου υλοποιούνται μεγάλα έργα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Τα εργοτάξια για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας και της σήραγγας Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας κατά την περιοδεία του στην Ανατολική Αττική ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες περιοχές

«Είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο το οποίο γίνεται στην Ελλάδα αν αθροίσουμε όλες τις παρεμβάσεις σε επίπεδο μονάδων επεξεργασίας και αγωγών, είτε μιλάμε για αστικά δίκτυα είτε μιλάμε για τους κεντρικούς αγωγούς. Είναι μία πολύ σημαντική παρέμβαση και φυσικά βελτιώνει την ποιότητα ζωής και δίνει άλλες δυνατότητες στην περιοχή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το χώρο κατασκευής του ΚΕΛ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εξασφαλίστηκαν 420 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνοντας λύση σ’ ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Διαβάστε επίσης Επίσκεψη Μητσοτάκη σε βάση νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών – Ποια είναι τα Air Tractors

«Εδώ μιλάμε για μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες περιοχές της χώρας, η οποία είχε ακόμα βασικότατες ελλείψεις ως προς τις περιβαλλοντικές υποδομές. Νομίζω ότι αυτή είναι η σημαντική παρέμβαση η οποία γίνεται εδώ», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Τα έργα εντάσσονται σε ένα ευρύ φάσμα υποδομών που έρχονται να αναβαθμίσουν τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής. Η κατασκευή των συνολικά τεσσάρων ΚΕΛ και του αποχετευτικού δικτύου θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά την περιοχή, προστατεύοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και θέτοντας παράλληλα τέλος στην επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών.

Διαβάστε επίσης Τέλος οι πρόωρες κάλπες αλλά σε… εκλογική ετοιμότητα τα κόμματα – Τι θα γίνει με τον εκλογικό νόμο

Οι καλές τουριστικές περίοδοι του καλοκαιριού χτίζονται το χειμώνα

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του προσωπικού του…Πηγή: in.gr