Μητσοτάκης: Είμαι βαθύτατα λυπημένος για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Πολιτική


Το καθήκον, η υπηρεσία και η αφοσίωση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της δεν ήταν απλώς υποδειγματικά αλλά εξαιρετικά»

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι βαθύτατα λυπημένος για τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Το καθήκον, η υπηρεσία και η αφοσίωση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της δεν ήταν απλώς υποδειγματικά αλλά εξαιρετικά» έγραψε στα αγγλικά στο twitter ο κ. Μητσοτάκης.

  • Διαβάστε επίσης Βασίλισσα Ελισάβετ: Η άγνωστη αλήθεια της – «Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη»

Κλείνει μια ολόκληρη εποχή

Σε νεότερη δήλωσή του για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι μαζί της κλείνει μία ολόκληρη εποχή, ενώ επισημαίνει ότι η Ελισάβετ κατάφερε να ανανεώσει το θεσμό της μοναρχίας και υπηρετώντας την ενότητα του λαού της πέτυχε να καταστήσει το θρόνο πιο προσιτό στους ίδιους τους Βρετανούς σε καιρούς που ο πλανήτης μετρά όλο και λιγότερες μοναρχίες.

Αναλυτική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Με θλίψη και σεβασμό η παγκόσμια κοινότητα αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ την Β’, τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέτοιες απώλειες συνοδεύονται, συνήθως, από το συμπέρασμα ότι μαζί τους κλείνει μία ολόκληρη εποχή. Στην περίπτωση της Ελισάβετ, ωστόσο, κλείνουν πολλές εποχές.

»Ποτέ άλλοτε αρχηγός κράτους δεν είδε επί των ημερών του να αλλάζουν τόσο πολύ και τόσο γρήγορα η χώρα του και ο κόσμος. Γιατί η Βασίλισσα ανήλθε στο θρόνο της με τη Βρετανική Αυτοκρατορία να απλώνεται ακόμη στα πέρατα της γης. Και φεύγει από τη ζωή με το Ηνωμένο Βασίλειο να εισέρχεται σε μια πρωτόγνωρη, πολύ διαφορετική φάση της πολυκύμαντης ιστορίας του.

Υπηρέτησε την ενότητα του λαού της

»Επί της βασιλείας της, το βρετανικό κράτος και η κοινωνία του γνώρισαν πολλούς κυματισμούς. Ενώ η ίδια συνεργάστηκε αρμονικά με 15 πρωθυπουργούς, μεταξύ των οποίων και με προσωπικότητες που άφησαν τεράστιο αποτύπωμα στη διεθνή σκηνή. Και πάντοτε…Πηγή: in.gr