Με εξαφάνιση απειλούνται τα Γρεβενά

Πολιτική


Ο Δήμαρχος Γρεβενών σε συνάντηση του με κυβερνητικό κλιμάκιο, σόκαρε με την τοποθέτηση του με αφορμή την μείωση κατά 16,1% του πληθυσμού. «Τα Γρεβενά μπορεί σε λίγα χρόνια να μην υπάρχουν» περιφραστικά υποστήριξε.

Με εξαφάνιση απειλούνται τα Γρεβενά σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης, όπως είπε απευθυνόμενος στο κυβερνητικό κλιμάκιο που τον επισκέφτηκε αποτελούμενο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, τους Βουλευτές Ανδρέα Πάτση (Γρεβενών), Γιώργο Αμανατίδη (Κοζάνης) και Δημήτρη Βαρτζόπουλο (Β’ Θεσσαλονίκης), τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη, τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη και τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Νάτσιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος έθεσε επί τάπητος την αρνητική πανελλαδική πρωτιά των Γρεβενών στη μείωση του πληθυσμού τους κατά 16,1%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής, καλώντας την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη άμεσων και δραστικών οικονομικών μέτρων υπέρ των Γρεβενών, συμβάλλοντας στην ανάσχεση της ανεργίας και του κύματος φυγής των νέων από τον τόπο τους.

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την παροχή μιας ουσιαστικής, ειλικρινούς και εξειδικευμένης στήριξης των Γρεβενών, οικονομικού χαρακτήρα, διότι η δραματική μείωση του πληθυσμού μας σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη γήρανσή του, απειλούν ξεκάθαρα όχι μόνο τη διατήρηση της ευρύτερης έννοιας της βιωσιμότητας αλλά την πραγματική ύπαρξη της περιοχής μας στο εγγύς μέλλον», υπογράμμισε κατηγορηματικά ο κ.Δασταμάνης.

Ειδικότερα, ζήτησε την καθιέρωση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε υπηρεσίες και προϊόντα, εφάμιλλους με αυτούς που ισχύουν στη νησιωτική χώρα, προκειμένου να ανακοπεί, όπως τόνισε, «η κατηφορική πορεία της περιοχής μας, δίνοντας μία πραγματική ανάσα ζωής στους δημότες των Γρεβενών».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Γιώργος Δασταμάνης επισήμανε για μια ακόμη φορά τις ανισότητες και αδικίες που διαμορφώνονται μέσα από τον νέο αναπτυξιακό νόμο της Κυβέρνησης, καθώς οι διαφορές στα ποσοστά των ενισχύσεων μεταξύ των…Πηγή: in.gr