Μενδώνη για Καραγιάννη: Ήταν η προσωποποίηση του ελληνικού κινηματογραφικού μιούζικαλ

Πολιτική


Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση για τον θάνατο της. 

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από την ζωή η Μάρθα Καραγιάννη, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση για τον θάνατο της.

«Στον φετινό, δύσκολο Σεπτέμβριο των μεγάλων απωλειών, ο χαμός της Μάρθας Καραγιάννη σηματοδοτεί το τέλος της “χρυσής εποχής” του ελληνικού κινηματογράφου, των ειδώλων που αγαπήθηκαν από το μεγάλο κοινό. Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μια ιδιαίτερη περίπτωση στον ελληνικό κινηματογράφο, καθώς ενώ άρχισε την καριέρα της ως χορεύτρια, ως ένα όμορφο κορίτσι, εξελίχθηκε σε σπουδαία κωμικό, χωρίς να διστάσει να τσαλακώσει την εικόνα της επιθυμητής γυναίκας για να προσφέρει γέλιο στις αμέτρητες ταινίες της» αναφέρει η Λίνα Μενδώνη, στην δήλωση της.

  • Διαβάστε επίσης: Σπύρος Μπιμπίλας για Μάρθα Καραγιάννη: «Η σταρ που δεν φέρθηκε ποτέ σαν σταρ»

Υπηρέτησε με μεγάλη συνέπεια ρόλους

Και προσθέτει: «Υπηρέτησε με μεγάλη συνέπεια κωμικούς και δραματικούς ρόλους, καθώς και το ξεχωριστό είδος του ελληνικού μιούζικαλ που δημιούργησε ο Γιάννης Δαλιανίδης. Όμως παράλληλα έπαιξε στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις, από την “Ομορφη Πόλη” του Μίκη Θεοδωράκη και του Μιχάλη Κακογιάννη, μέχρι το “Καμπαρέ” του Αλέξη Σολομού, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της σε ένα μεγάλο εύρος ρόλων. Ηταν μια γυναίκα που χαρακτήριζαν ο αυθορμητισμός, η αμεσότητα, η ευθύτητα. Η παρουσία της μας χάρισε και θα συνεχίσει να μας προσφέρει χαρά, ομορφιά, γέλιο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους πολλούς φίλους της».

Ήταν η προσωποποίηση του ελληνικού κινηματογραφικού μιούζικαλ

Για τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού δήλωσε έκανε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν η προσωποποίηση του ελληνικού κινηματογραφικού μιούζικαλ της δεκαετίας του ’60, ενώ έντονο ήταν το αποτύπωμα της και στο θέατρο, όπου ήταν παρούσα για περισσότερα από 50 χρόνια. Κινηματογραφικό είδωλο, ιδιαίτερα δημοφιλής και διαχρονικό αντικείμενο του πόθου, είχε τη διορατικότητα να επενδύσει…Πηγή: in.gr