«Μεγάλες προσδοκίες» από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ – Τι υποσχέθηκε, τι θα εφαρμόσει

Πολιτική


Πολλές οι εξαγγελίες, αλλά και τα πολιτικά μηνύματα από τον Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του στο Βελλίδειο. Σε αναμονή για την κοστολόγηση του προγράμματός του.

Την πολιτική του πρόταση ξεδίπλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κεντρικό σύνθημα «Να ξαναφέρουμε πίσω τη Δικαιοσύνη», άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών «ξαναγύρισε πίσω και ίσως ακόμη πιο πίσω από τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων».

Διαβάστε επίσης: Δέσμευση Τσίπρα για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ – Τι είπε για μισθωτούς και συνταξιούχους

Έκανε πολλές εξαγγελίες, έδωσε πολλές υποσχέσεις, που θύμισαν έντονα το περίφημο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του 2014, χωρίς πάντως να κοστολογήσει τα οικονομικά μέτρα που δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει – κάτι που αναμένεται να κάνει προσεχώς.

Πέραν των οικονομικών εξαγγελιών, όμως, και χωρίς να αφιερώσει πολύ χρόνο στο θέμα των ημερών – τις υποκλοπές – ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, το οποίο και αποτελεί ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

«Η Δημοκρατία κινδυνεύει»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών, τόνισε ότι αυτό είναι κάτι πιο βαθύ από πρόσωπα και κόμματα και υποστήριξε ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει».

«Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν πράγματι ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο: Οι υπηρέτες των συμφερόντων ή οι υπηρέτες της λαϊκής πλειοψηφίας; Μια αγία οικογένεια ή μια προοδευτική συμμαχία;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Και προσέθεσε: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι Δημοκρατία ή ολιγαρχία. Ή οικογενειοκρατία ή απολυταρχία. Ή κράτος ή παρακράτος».

«Αυτό είναι το δίλημμα για κάθε δημοκρατικό πολίτη», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε λόγο για μια «μάχη ιδεών» στις επόμενες εκλογές.

Απαντώντας, μάλιστα, στην αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την «πολιτική τερατογένεση» για την συγκρότηση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «καθαρή νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «θα…Πηγή: in.gr