Μέχρι και στη Hurriyet έφτασε το κοκορέτσι: «Μάχη» για την καταγωγή του

Κόσμος


Ειδικοί αναλύουν στην εφημερίδα ότι υπάρχουν συνταγές για το κοκορέτσι από το 1883, γεγονός που αποδεικνύει ότι τελικά είναι τουρκικό!

Πρωτοσέλιδο ακόμη και στην εφημερίδα Hurriyet, μια από τις μεγαλύτερες στην Τουρκία, έφτασε να γίνει το θέμα για την καταγωγή του κοκορετσιού, αφού οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει… αγώνα διεκδίκησης της «παρότητας» του πιάτου.

Έτσι, στην πρώτη σελίδα της η Hurriyet είχει τίτλο «Και το κοκορέτσι προκάλεσε ένταση στο Αιγαίο».

Στις εσωτερικές σελίδες, μάλιστα, ειδικοί αναλύουν ότι υπάρχουν συνταγές για το κοκορέτσι από το 1883, γεγονός που αποδεικνύει ότι τελικά είναι τουρκικό.

Το θέμα κυριαρχεί στον τουρκικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες.

κοκορέτσι

Χθες αφιερώθηκαν ολόκληρα ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδα σε τουρκικά ΜΜΕ: «Mετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό  η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της. Το θέμα αυτό το συζητήσαμε με τους σεφ και μας είπαν πως δεν θα αφήσουμε το κοκορέτσι στα χέρια των Ελλήνων!».

Μάλιστα, υπήρξε και ρεπορτάζ με Τούρκους πολίτες να λένε μπροστά στην κάμερα: «Toυς προκαλώ, είναι δικό μας. Ας έρθουν να δουν, εγώ φτιάχνω το καλύτερο. Δεν μας πήραν στην ΕΕ, τὠρα θα μας πάρουν και το κοκορέτσι;».

Άλλος πολίτης ανέφερε: «Ας έρθει ένας Έλληνας να φάμε μαζί κοκορέτσι. Όποιος φάει περισσότερο, τότε το κοκορέτσι θα είναι δικό του», ενώ τρίτος είπε: «To δικό μας το κοκορέτσι είναι άλλο, είναι υπέροχο. Πάνε και διεκδικούν το κοκορέτσι μας. Το κοκορέτσι είναι κάτι που έχει μείνει απο τους προγόνους μας.

Πηγή: skai.grΠηγή: Skai News