Λευτέρης Οικονόμου: «Η Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της» – Συνάντηση με την επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα

Πολιτική


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη μεταναστευτική πίεση που εξακολουθεί να υφίσταται η Ελλάδα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα (UNCHR), Μαρία Κλάρα Μαρτίν.

«Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις απορρέουσες υποχρεώσεις της από την Κοινή Δήλωση του 2016», τόνισε ο κ. Οικονόμου, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ενώ σημείωσε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, προσβλέποντας στην συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυσή της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, επισημαίνοντας την σημαντική συνδρομή της χώρας μας στο ζήτημα της υποδοχής και φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα σημείωσε τις θετικές εντυπώσεις της από την συνεργασία της με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας την πρόσφατη εκπαίδευση που παρείχε το Γραφείο σε προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα μετανάστευσης. Επίσης, διατύπωσε την πρόθεσή της για συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, σε όλο το εύρος των ζητημάτων διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος του υπουργού, Σοφία Σταματέλλη. Επίσης, συμμετείχαν οι συνεργάτες της επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Καλλιόπη Στεφανάκη και Αντριάνο Σιλβέστρι.Πηγή: in.gr