Λασίθι: Η πληρότητα στα ξενοδοχεία το Σεπτέμβριο κυμαίνεται γύρω στο 90%

Οικονομία


Ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου, Μανώλη Βαρκαράκη, «είναι σαν ένας δεύτερος Αύγουστος»

Σε μια πολύ δυναμική τουριστική σεζόν εξελίσσεται η φετινή για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, που περιλαμβάνει πολύ γνωστές τουριστικές ζώνες όπως τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, τη Σητεία και το Μακρύ Γιαλό.

Ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου, Μανώλη Βαρκαράκη, για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου «είναι σαν ένας δεύτερος Αύγουστος», με τις πληρότητες σε ξενοδοχεία να ξεπερνούν το 90 ή και το 95%.

«Από τη μια το κλίμα της Κρήτης που κάνει ιδανικές τις διακοπές, και από την άλλη η σταθερή αξία που έχει το νησί, έχουν διαμορφώσει μια πραγματικότητα ιδιαίτερα ικανοποιητική για τον τόπο μας» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Βαρκαράκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι «ο Σεπτέμβριος ως μήνας έχει την τουριστική κίνηση του Αυγούστου, με καλύτερης ποιότητας επισκέπτες και περισσότερη ησυχία».

Οι εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου για την πορεία της σεζόν, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από τις κρατήσεις, είναι πως και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου η εικόνα του τουρισμού θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ η λήξη της υπολογίζεται μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.

«Μια καλή τουριστική σεζόν βέβαια σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα δεν σημαίνει και μια καλή χρόνια σε ό,τι έχει να κάνει με τα έσοδα. Η φετινή σεζόν είναι μια πολύ δυναμική σεζόν και αυτό μας χαροποιεί, πλην όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια χρονιά εν μέσω ενεργειακής κρίσης, που έχει εκτοξεύσει τα κόστη στα ύψη. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος» συμπλήρωσε ο κ. Βαρκαράκης.

Το ίδιο ικανοποιημένοι εμφανίζονται και οι φορείς του τουρισμού στην περιοχή της Σητείας, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας, Γιάννης Κακουράκης, ανέφερε ότι στις τουριστικές ζώνες όπως η πόλη της Σητείας, ο Μακρύς Γιαλός και το Παλαίκαστρο η κίνηση εξακολουθεί να είναι δυναμική, με πληρότητες που κυμαίνονται από το 60-80%.

«Για την περιοχή μας φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά, που ξεπέρασε την περσινή και πλησίασε τα νούμερα του 2019» ανέφερε ο κ. Κακουράκης, που πρόσθεσε ότι…Πηγή: Source link