ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση εργαζομένων στη Βουλή για την απόσυρση της τροπολογίας

Πολιτική


«Ό,τι και να ψηφίσουν το μήνυμα το έχουμε στείλει. Δεν θα το βάλουμε κάτω ποτέ, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, θα κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», και «η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποιούν τώρα συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο της Βουλής, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και απαιτούν την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία.

Δεν υποχωρούμε

«Να μην περάσει το εγκληματικό νομοσχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ» αναγράφει το πανό του Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

«Από τη ΛΑΡΚΟ νεκροί βγαίνουμε, απολυμένοι ποτέ!»  τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και προσέθεσε: «Ό,τι και να ψηφίσουν το μήνυμα το έχουμε στείλει. Δεν θα το βάλουμε κάτω ποτέ, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, θα κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή».

Υπογράμμισε πως ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι μετωπικός και όπως είπε «αυτοί θα μας τραβούν να μας βγάλουν έξω από τη δουλειά, από τα σπίτια μας, κι εμείς δεν υποχωρούμε», είπε.

Αντιπροσωπείες Σωματείων και φορέων της Αττικής καταφθάνουν στην συγκέντρωση και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομενων της ΛΑΡΚΟ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣΝΑΤ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αττικής και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης.

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία. «Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει τώρα πίσω την επαίσχυντη τροπολογία που κατέθεσε, με την οποία πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία της το αργότερο μέχρι…Πηγή: in.gr