Κώστας Καραμανλής: Παρέμβαση για τις υποκλοπές – Ζήτησε να βγουν όλα στο φως

Πολιτική


Ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης για τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια, τοποθετήθηκε και για το θέμα των υποκλοπών σημειώνοντας την ανάγκη να μην μείνουν σκιές στην τόσο σοβαρή υπόθεση

Σε εκδήλωση μνήμης του δήμου Ανωγείων για τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη, που έφυγε από τη ζωή πριν από δέκα χρόνια, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο ίδιος αφού μίλησε για τη συνεισφορά του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, στην πολιτική ζωή του τόπου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη και στην παράταξη της ΝΔ, αναφέρθηκε και στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας μιλώντας για την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας σε ένα διεθνές περιβάλλον που είναι γεμάτο κινδύνους.

Αναφερόμενος στο έργο του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ο κ. Καραμανλής ανέφερε μεταξύ άλλων: “Πάντα ασυμβίβαστος σε θέματα αρχών. Σε τέτοια ζητήματα δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του”, ενώ στην αρχή της ομιλίας του είπε “καιρό έχουμε να τα πούμε, ε;”, με τους παρευρισκόμενους να γελάνε. “Προφανώς δεν ήταν όλα τέλεια και δεν είναι όλα μαύρα σήμερα, αλλά η σύγκριση δεν είναι χαρμόσυνη για το μέλλον”, είπε χαρακτηριστικά.

  • Διαβάστε επίσης: Ειδική ακρόαση για τις υποκλοπές στην Ελλάδα από το Ευρωκοινοβούλιο

Τι είπε για τις υποκλοπές

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών λέγοντας: «Διαύγεια και διαφάνεια είναι τα ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο, ακόμα περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα παρακολούθησης πολίτικού αρχηγού, δημοσιογράφων ή πολιτών. Η κάθαρση τότε επέρχεται όταν τα θέματα αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν γίνεται να μείνουν σκιές. Φως, άπλετο φως. Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες…Πηγή: in.gr