Κύπρος: Νέα πρόκληση της Τουρκίας στη Δένεια – Τα «στραβά μάτια» κάνει ο ΟΗΕ (Δείτε βίντεο)

Πολιτική


Υπό την ένοχη σιωπή του ΟΗΕ, οι κατοχικές δυνάμεις της Τουρκίας στην Κύπρο προχώρησαν σε νέα πρόκληση στη νεκρή ζώνη της Δένειας, με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο «για παραβίαση του στάτους κβο».

Ο ΟΗΕ, κάνοντας για άλλη μια φορά τα στραβά μάτια, επιτρέπει την ανέγερση φυλακίου/παρατηρητηρίου του κατοχικού στρατού στη νεκρή ζώνη, στη Δένεια της Κύπρου.

Ενοχη σιωπή

Σε ακόμη μια παραβίαση του στάτους κβο της νεκρής ζώνης, προχωρεί το κατοχικό καθεστώς, υπό την ένοχη σιωπή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Δείτε ακόμα – Κύπρος: Πολιτική αναβάθμιση των κατεχομένων με στόχο την αναγνώριση επιδιώκει η Τουρκία

Το σημείο όπου το κατοχικό καθεστώς ανεγείρει νέο στρατιωτικό φυλάκιο/παρατηρητήριο, σε σημείο εντός ή στα βόρεια όρια της νεκρής ζώνης στη Δένεια.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Δένειας, Χριστάκη Παναγιώτου, «εκεί στην περιοχή που ενοχλούσαν οι Τούρκοι μέχρι πριν δύο χρόνια και πριν λίγο καιρό, ακόμα και τον βοσκό που πήγαν με τα όπλα.

»Τώρα, οι Τούρκοι δημιουργούν ένα νέο φυλάκιο εκεί. Τα Η.Ε., όταν τους ρωτήσαμε, δεν ήξεραν ότι έκαναν νέο φυλάκιο οι Τούρκοι εκεί».

Δήλωσαν άγνοια

Το ΣΙΓΜΑ, το οποίο αποκαλύπτει το θέμα, επιχείρησε να ζητήσει εξηγήσεις τόσο από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, ωστόσο, για αρκετή ώρα, υπήρχε σιωπή και δήλωση άγνοιας.

Με τη μετάβαση του συνεργείου στην περιοχή, υπήρξε έντονη κινητικότητα από τις ειρηνευτικές δυνάμεις.

Οπως αποδεικνύουν τα πλάνα, αρκετοί κυανόκρανοι, παρατηρούσαν από ψηλά. Το περιπολικό των Η.Ε. αν και δεν το συνηθίζει, όπως πληροφορούμαστε, παρέμεινε για αρκετή ώρα ακινητοποιημένο σε σημείο κοντά στο υπό ανέγερση φυλάκιο. Ακολούθως, ήρθαν άλλα τέσσερα περιπολικά.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως από την πληροφόρηση που υπάρχει, η κατασκευή βρίσκεται στο όριο, εκτός της νεκρής ζώνης.

«Η ανέγερση νέας κατασκευής στο χώρο, είτε βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης είτε στο κατεχόμενο τμήμα, αποτελεί παραβίαση του στάτους κβο», ανέφεραν ενδεικτικά.

Αναδίπλωση

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι το σημείο είναι εντός της νεκρής ζώνης, ενώ, αξιωματούχος των Η.Ε., υπό το καθεστώς ανωνυμίας, οδηγήθηκε σε αναδίπλωση.

Οπως δήλωσε μετέπειτα, «πάντα διαμαρτυρόμαστε στις αντίπαλες δυνάμεις, για μια μη εξουσιοδοτημένη…Πηγή: in.gr