Κυριάκος Μητσοτάκης: Χωρίς ευρωπαϊκή «δύναμη πυρός» απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί

Πολιτική


Η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει μια αποφασιστική απάντηση όσον αφορά το πρόβλημα της ενέργειας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στις εργασίες του ΕΛΚ.

Τις μεταρρυθμίσεις που πέτυχε η κυβέρνησή του τα τελευταία τρία χρόνια ανέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια των εργασιών της ετήσιας συνόδου του ΕΛΚ στην Κρήτη, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενεργειακή κρίση, τις ελληνικές προτάσεις για την αντιμετώπισή της και την διστακτικότητα της Κομισιόν να δώσει μία δυναμική απάντηση στην κρίση, αποτελώντας – όπως τόνισε ο πρωθυπουργός – την ευρωπαϊκή «δύναμη πυρός».

Διαβάστε επίσης: Φυσικό αέριο: Πρόταση Σκρέκα για Ευρωπαϊκό Ταμείο ύψους 80 δισ. ευρώ

«Υλοποιήσαμε την εκλογική μας ατζέντα»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνησή του, παρά το γεγονός ότι δάπανησε μεγάλο μέρος του χρόνου της για την αντιμετώπιση κρίσεων «που δεν προκαλέσαμε εμείς», κατάφερε να υλοποιήσει με επιτυχία την εκλογική της ατζέντα.

«Ο ‘νούμερο ένα’ στόχος μας όταν αναλάβαμε την εξουσία ήταν να διασφαλίσουμε ότι θα αλλάζαμε τη δομή της ελληνικής οικονομίας και θα εξασφαλίζαμε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και μεγαλύτερο εισόδημα για όλους τους Έλληνες», είπε επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Μάνφρεντ Βέμπερ ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον το ‘μαύρο πρόβατο’ της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Και προσέθεσε:

«Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα να διαβάζουμε στον Διεθνή Τύπο ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πώς η Ελλάδα αντιστέκεται στο ρεύμα και τα πάει ιδιαίτερα καλά σε μια στιγμή που η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται στην ύφεση.

»Υπήρχε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στους Financial Times, χθες, που ανέφερε επτά χώρες που σε αυτή τη συγκυρία έχουν εξαιρετικά καλές, οικονομικές επιδόσεις. Η Ελλάδα ήταν μια από αυτές.

»Και φυσικά, μάς ικανοποιεί το γεγονός ότι μπορέσαμε να τηρήσουμε τη θεμελιώδη υπόσχεσή μας, η οποία ήταν να θέσουμε την Ελλάδα σε μια τροχιά υψηλής ανάπτυξης, να μειώσουμε την ανεργία, να προσελκύσουμε άμεσες ξένες επενδύσεις και να διασφαλίσουμε ότι η ελληνική οικονομία θα γίνει και πάλι όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται».

«Ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, μείωση ανεργίας, ρεκόρ επενδύσεων»

Ο…Πηγή: in.gr