Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εμείς είμαστε η πραγματική προοδευτική δύναμη», δήλωσε στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Πολιτική


Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, που διεξάγεται στο ΣΕΦ.

«Είμαστε και πάλι εδώ, περισσότεροι παρά ποτέ, έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς της παράταξής μας με τη νέα γενιά. Ανιχνεύοντας τα ζητούμενα της εποχής, ο στόχος μας παραμένει ένας: σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα να είναι ένας πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να έχουν μια καλύτερη ζωή από εκείνη των γονιών τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

«Η ΟΝΝΕΔ, εδώ και 48 χρόνια, κατόρθωσε να καθιερώσει αξίες, μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ρόλο που έπαιξε η νεολαία του κόμματος διαχρονικά στην ιστορία της παράταξης.

Στην εποχή μας, «η πολιτική» μόδα της Αριστεράς θαύμαζε τριτοκοσμικές χώρες, συνέχισε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στα μέλη της ΟΝΝΕΔ, σημείωσε: «Έχετε έναν διπλό ρόλο, από τη μία πλευρά να μεταφέρετε τις ιδέες μας σε κάθε νέο πολίτη και, από την άλλη, να εμπλουτίζετε την πολιτική μας με τα μηνύματα που παίρνετε από τη νέα γενιά».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΟΝΝΕΔ «μεγάλωσε, καθώς προστέθηκαν 22.000 νέες εγγραφές μελών. Μια φορά Οννεδίτης, για πάντα Οννεδίτης!», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η ΟΝΝΕΔ «δεν λειτουργεί αποστειρωμένα».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το «τολμηρό βήμα» της επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και ότι ζήτησε να μην αποτελέσει παράρτημα του κόμματος και να αποτελούν τα μέλη της φωτοτυπία των μεγαλύτερων στελεχών.

«Η παράταξη μόνο με την δροσιά της νέας γενιάς ανανεώνεται. Έχετε διπλή αποστολή να μεταφέρετε σε κάθε νέο πολίτη την πολιτική μας και να την εμπλουτίζετε με τα μηνύματα, που εσείς παίρνετε από την κοινωνία», προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε συγχαρητήρια σε όλες και όλους για τη δουλειά που έγινε για το συνέδριο και τόνισε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για την παράταξη ότι ο πρόεδρός της είναι και γραμματέας της πολιτικής επιτροπής», ευχαριστώντας τον Παύλο Μαρινάκη και απευθυνόμενος στον υποψήφιο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ,…Πηγή: in.gr