Κυριάκος Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο

Πολιτική


«Ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους, να αλλάξουν και τη λογική τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας για μία ακόμη φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Άγκυρα «τα βάζει με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο», ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του σε Αστυπάλαια και Ψέριμο, καθώς και στα έργα που θα γίνουν εκεί.

«Κάθε ρητορικό επίθετό τους και επιθετικό τους βήμα, μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους, να αλλάξουν και τη λογική τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε: «Ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται σε στολές και φιέστες. Αυτές ήταν οι ‘καμμένες’ λογικές που απέτυχαν. Σήμερα, απαιτούνται ιστορικές συμμαχίες που τις έχουμε και ισχυρή άμυνα που την χτίζουμε».

«Κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές σε προκλήσεις, αλλά πάντα ανοιχτές σε συζητήσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Δένδιας κατήγγειλε από το Βελιγράδι τον τουρκικό αναθεωρητισμό

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Nikola Selaković.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, ενημέρωσε τον ομόλογό του «για την πρωτοφανή κλιμάκωση της αναθεωρητική ρητορικής και των απειλών που αντιμετωπίζουμε από τη γείτονά μας, την Τουρκία. Και υπογράμμισα την ποιοτική διαφορά, αφού η Τουρκία έχει δηλώσει δημόσια και επανειλημμένα ότι επιθυμεί να κόψει κάθε δεσμό με την Ελλάδα. Και αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς».

«Οφείλω να πω ανοιχτά», υπογράμμισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, «ότι απορρίπτουμε πλήρως αυτούς τους ισχυρισμούς. Παραμένουμε σταθεροί στην προστασία των συμφερόντων μας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ».

Παναγιωτόπουλος: «Η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν αποτολμήσει στρατιωτική εμπλοκή»

«Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι οι εντάσεις δεν προσφέρουν σε καμία πλευρά. Οι δυνατότητές…Πηγή: in.gr