Κρυπτονομίσματα: Χιλιάδες ψηφιακά νομίσματα θα καταρρεύσουν

Οικονομία


«Χιλιάδες κρυπτονομίσματα θα καταρρεύσουν»

Με μελανά χρώματα περιγράφουν το μέλλον αρκετών ψηφιακών νομισμάτων, βασικοί παίκτες της αγοράς των κρυπτονομισμάτων και μάλιστα με δηλώσεις τους στο CNBC βρίσκουν ομοιότητες με την φούσκα του dot.com.

Προβλέπουν μάλιστα, ότι το επόμενα διάστημα θα γίνει μεγάλο ξεκαθάρισμα στην αγορά, κατά το οποία χιλιάδες ψηφιακά νομίσματα είναι πιθανό να καταρρεύσουν και ο αριθμός των blockchain που υπάρχουν θα μειωθεί.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 19.000 κρυπτονομίσματα και δεκάδες πλατφόρμες blockchain. Μια πλατφόρμα blockchain, όπως το Ethereum, είναι η υποκείμενη τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζονται πολλά από αυτά τα κρυπτονομίσματα.

Τι δείχνει η κατάρρευση του terraUSD

Η πρόσφατη κατάρρευση του λεγόμενου αλγοριθμικού stablecoin terraUSD και του σχετικού ψηφιακού luna, που προκάλεσε σοκ στην αγορά, έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στα χιλιάδες κρυπτονομίσματα που υπάρχουν και στο αν όλα θα επιβιώσουν.

«Ένα από τα αποτελέσματα αυτού που είδαμε την περασμένη εβδομάδα με το ζήτημα toy Terra είναι ότι βρισκόμαστε στο στάδιο όπου βασικά υπάρχουν πάρα πολλά blockchain εκεί έξω, πάρα πολλά tokens. Και αυτό προκαλεί σύγχυση στους χρήστες. Και αυτό φέρνει επίσης κάποιους κινδύνους για τους χρήστες», είπε ο Bertrand Perez, Διευθύνων Σύμβουλος του Web3 Foundation, στο CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, την περασμένη εβδομάδα.

Οι ομοιότητες με το dot.com

«Όπως στην αρχή του Διαδικτύου, είχατε πολλές εταιρείες dot.com και πολλές από αυτές ήταν απάτες και δεν είχαν καμία αξία και όλα αυτά ξεκαθαρίστηκαν. Και τώρα έχουμε πολύ χρήσιμες και νόμιμες εταιρείες».

Ο Brad Garlinghouse, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διασυνοριακών πληρωμών μέσω blockchain Ripple, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν αρκετά κρυπτονομίσματα  που θα παραμείνουν στο μέλλον.

«Νομίζω ότι υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το εάν χρειαζόμαστε ή όχι 19.000 νέα νομίσματα σήμερα. Στον κόσμο των fiat, υπάρχουν ίσως 180 νομίσματα», είπε χαρακτηριστικά ο Garlinghouse.

«Σκουπίδια»

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθυντής Επενδύσεων της Guggenheim, Scott Minerd, υποστήριξε ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είναι «σκουπίδια», αλλά το bitcoin και το ethereum θα επιβιώσουν.

Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αισθάνεται…Πηγή: Source link