Κρίστοφ Φρόιντ: Ο «εγκέφαλος» της Σάλτσμπουργκ που θα χτίσει τη… νέα Τσέλσι

Αθλητικά


Ο Τοντ Μπόλι βρήκε έναν από τους πυλώνες της νέας Τσέλσι. Ο «εγκέφαλος» της Σάλτσμπουργκ, Κρίστοφ Φρόιντ, αναμένεται να αναλάβει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή των «μπλε» οι οποίοι μπαίνουν για τα καλά σε μια new era.

Η πρώτη πολύ μεγάλη κίνηση του Τοντ Μπόλι δεν έγινε στη μεταγραφική περίοδο. Παρότι δαπάνησε 300+ εκατομμύρια για τους «μπλε» με το… καλησπέρα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι προχώρησε στη «βόμβα» απομακρύνοντας τον Τόμας Τούχελ λίγες ημέρες μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Δύο 24ωρα αργότερα, η Τσέλσι ανακοίνωσε την πρόσληψη του νέου προπονητή της, με τη νέα ιδιοκτησία να δίνει τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας του κλαμπ στον Γκρέιαμ Πότερ.

Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που μίλησαν για ένα σχέδιο το οποίο ο Μπόλι και η… παρέα του το είχαν προγραμματίσει εδώ και καιρό, με τη μεταγραφή του Μαρκ Κουκουρέγια να ενισχύει ακόμα περισσότερα τη θεωρία αυτή.

Η μεγάλη συμφωνία με τον «εγκέφαλο» της Σάλτσμπουργκ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο του συλλόγου, δίνουν ακόμα περισσότερη «δύναμη» στις φωνές αυτές. Όπως προκύπτει από το αγγλικό ρεπορτάζ, η Τσέλσι έχει ήδη συμφωνήσει με τον Κρίστοφ Φρόιντ, για τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου.

Ένας ρόλος που είναι κενός στην Τσέλσι εδώ και περίπου πέντε χρόνια, όταν αποχώρησε ο Εμενάλο. Ποιος είναι ωστόσο ο Φρόιντ και γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί και η σημαντικότερη της νέας εποχής, την οποία ο Τοντ Μπόλι προσπαθεί να φέρει όσο νωρίτερα γίνεται.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι τα τελευταία χρόνια το «Α και το Ω» της Σάλτσμπουργκ. Ενός συλλόγου ή καλύτερα ενός ολόκληρου οργανισμού, που βασίζεται πολύ στις στατιστικές αναλύσεις και τα data.

Ό,τι ακριβώς θέλει ο Τοντ Μπόλι. Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι ένας άνθρωπος που κεντράρει πάρα πολύ στους αριθμούς, κάτι που έχει φέρει και την επιτυχία στην ομάδα του στο μπέιζμπολ.

Στον οργανισμό της Red Bull είναι γνωστό ότι όλες οι αποφάσεις περνάνε πάνω από τους αριθμούς και τα data. Κάτι που έχει φέρει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Ο Φρόιντ βρίσκεται στη Σάλτσμπουργκ από το 2006, ωστόσο το 2015 ανέλαβε τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή.

Από τότε η αυστριακή ομάδα έχει καταφέρει να…Πηγή: in.gr