ΚΝΕ: Από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ – Ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν

Πολιτική


Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα συμμετέχουν και φέτος πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες.

Στις 22-23-24 Σεπτεμβρίου θα γίνει φέτος το 48o Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον. Το κεντρικό σύνθημα: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», είναι εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του.

Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα συμμετέχουν και φέτος πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες. Οι πρώτοι 70 ανακοινώθηκαν ήδη, ενώ όπως κάθε χρόνο, μέσα στο καλοκαίρι θα «κλείσουν» κι άλλοι.

  • Διαβάστε επίσης: Γρηγορόπουλος: Προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα η αποφυλάκιση Κορκονέα, λέει η ΚΝΕ

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ για το Φεστιβάλ

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ αναφέρει:

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Αυτό είναι το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του:

«Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να ’χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, να αγωνίζεσαι στην πρώτη γραμμή γι’ αυτήν. Όποιος δεν το κάνει αυτό σέρνεται πίσω απ’ τη ζωή. Το ωραίο είναι καθετί που στολίζει τη ζωή, η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη…».

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκινά το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα, ενώ οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν στις 22-23-24 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος».

Οι πρώτοι 70 καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν

Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Ρίτα Αντωνοπούλου
Φωτεινή Βελεσιώτου
Γλυκερία
Φοίβος Δεληβοριάς
Πάνος Δημητρακόπουλος (Μαΐστρος)
Γιάννης Διονυσίου
Ερωφίλη
Εστουδιαντίνα
Ματούλα Ζαμάνη
Χριστόφορος Ζαραλίκος
Ζωγράφος
Παντελής Θαλασσινός
Κώστας Θωμαΐδης
Βιολέτα Ίκαρη
Μελίνα Κανά
Δημήτρης Κανέλλος
Πολυξένη Καράκογλου
Ιουλία Καραπατάκη
Αρετή Κετιμέ
Κοινοί Θνητοί
Βαγγέλης Κορακάκης
Μάνος…Πηγή: in.gr