ΚΚΕ: «Η ματαίωση της πώλησης του λιμανιού Αλεξανδρούπολης στοχεύει στη βαθύτερη εμπλοκή στον πόλεμο του ΝΑΤΟ»

Πολιτική


Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η απόφασή της να διατηρήσει την κρατική ιδιοκτησία του λιμανιού, θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο και σε στρατιωτικές δραστηριότητες.

Την ματαίωση της πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σχολιάζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

Ο Περισσός υποστηρίζει πως η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει την κρατική ιδιοκτησία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης «και να ‘αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξή του’ γίνεται με σκοπό την ακόμα βαθύτερη και άμεση εμπλοκή της χώρας στον οικονομικό και ενεργειακό πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας, με όρους ‘σημαιοφόρου’ του ΝΑΤΟ και στόχο την αναβάθμιση της άρχουσας τάξης στην ευρύτερη περιοχή».

Διαβάστε επίσης: Deutsche Welle: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης

Όπως τονίζει, η εξέλιξη αυτή «έχει σαφές αντιλαϊκό πρόσημο».

«Αναβαθμίζεται σε στρατιωτικό στόχο η Αλεξανδρούπολη»

Και εξηγεί ότι η αναβάθμιση του λιμανιού «σηματοδοτεί πολλαπλούς κινδύνους για το λαό της Αλεξανδρούπολης, τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, τους λαούς της περιοχής».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «άμεση εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο και σε στρατιωτικές δραστηριότητες», που «την αναβαθμίζει σε στρατιωτικό στόχο, δίπλα στη Σούδα και την Λάρισα», ενώ προσθέτει ότι η αξιοποίηση του λιμανιού «πολλαπλασιάζει τους κινδύνους ρύπανσης του περιβάλλοντος, βιομηχανικών ‘ατυχημάτων’ μεγάλης κλίμακας, καταστροφής της τοπικής οικονομίας που βασίζεται σε μικρής κλίμακας δραστηριότητες».

Υπενθυμίζει ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις και καλεί τον ελληνικό λαό και τον λαό της Αλεξανδρούπολης ειδικότερα, «να αντιπαλέψει δυναμικά αυτές τις εξελίξεις, να συμπορευθεί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».