Κικίλιας στο ΣΕΤΕ: Σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον, ενισχύσαμε τον τουρισμό

Οικονομία


«Ισχυρός ελληνικός τουρισμός σημαίνει ισχυρή εθνική οικονομία», επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Β Κικίλιας, στην ομιλία του στη ΓΣ του ΣΕΤΕ

Τη σημασία του ελληνικού τουρισμού ως εγγυητή της ανάπτυξη της χώρας ανέδειξε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από το βήμα της 30ης γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που λαμβάνει χώρα στο μουσείο Μπενάκη.

Πολυεπίπεδος μοχλός ανάπτυξης

«Όταν μιλάμε για τουρισμό, μιλάμε για έναν πολυεπίπεδο μοχλό ανάπτυξης. Στα κέντρα, αλλά και στις περιφέρειες της πατρίδας μας. Και ισχυρός ελληνικός τουρισμός σημαίνει ισχυρή εθνική οικονομία», επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στην ομιλία του.

Ο κ. Κικίλιας ανέπτυξε τις θεσμικές πρωτοβουλίες και τις στοχευμένες στρατηγικές που το υπουργείο Τουρισμού διαμόρφωσε, όλους τους τελευταίους μήνες, για το επιτυχές «rebranding» της χώρας στο εξωτερικό.

«Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχοντας μπροστά μας ακόμη το πρόβλημα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης εργαστήκαμε σκληρά και εργαστήκαμε ομαδικά  με ένα διττό στόχο. Αφενός, να καταφέρουμε να ανοίξουμε νωρίτερα την τουριστική περίοδο και αφετέρου να ενισχύσουμε τις προϋποθέσεις για την αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια η επανασύσταση της χώρας ως μιας σύγχρονης χώρας που κατάφερε επιτυχημένα να αντιμετωπίσει την πανδημία και να ανοίξει με ασφαλή τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας:

«Στο πλαίσιο αυτό, διαπραγματευτήκαμε με τους μεγάλους διεθνείς παίκτες της αγοράς για να φέρουμε αφενός νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά και για να επεκτείνουμε τη λήξη της μέχρι το τέλος του έτους. Πιέσαμε και καταφέραμε τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν χωρητικότητες και να προσθέσουν νέα δρομολόγια και προορισμούς. Συζητήσαμε με τους μεγάλους tour operators για τους τρόπους ανάδειξης νέων προορισμών».

Διαβάστε επίσης Ρέτσος: Ο τουρισμός το 2022 μπορεί να ξεπεράσει το 2019

Διαβάστε επίσης Δώστε καλύτερους μισθούς για να βρείτε εργαζόμενους το μήνυμα Μητσοτάκη στο ΣΕΤΕ

Μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις

Απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προηγήθηκε στο βήμα της 30ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο…Πηγή: Source link