Κικίλιας: Ένα εκατομμύριο αφίξεις κάθε εβδομάδα τον Αύγουστο

Πολιτική


Όπως σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού η χώρα είναι έτοιμη να ξεπεράσει το ρεκόρ του 2019.

Στην πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα και τις προσδοκίες του κυβερνητικού επιτελείου αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία του τουρισμού στην χώρα μας και τις προσδοκίες για βελτίωση των παροχών, αλλά και το νέο ρεκόρ αφίξεων που αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019.

«Έχουμε το πρόγραμμα για τον Τουρισμό για όλους. Είναι η βαριά μας βιομηχανία ο τουρισμός και αυτό αιτιολογείται. Ο πρωτογενής τομέας, τα προϊόντα από την ελληνική γη, είτε εξάγονται είτε δίδονται στα ξενοδοχεία και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα τουριστικά. Στις υπηρεσίες και στο εμπόριο, κατά κύριο λόγο κινείται αυτή η μονάδα λόγω του τουρισμού. Η κατασκευή είναι 80 επαγγέλματα» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Στην Ελλάδα, 8 στις 10 επενδύσεις είναι τουριστικές επενδύσεις, άρα, συμβάλει ο τουρισμός στην στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη να δουν στήριξη και ενίσχυση στο εισόδημά τους. Είναι το πρώτο μέλημά μας η μικρή ελληνική επιχείρηση, ο εργαζόμενος στον τουρισμό και η μέση ελληνική οικογένεια σε μία περίοδο πολύ δύσκολη με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού και τις θέσεις εργασίας στον τουρισμό τονίζοντας πως «υπάρχουν συμπολίτες μας που δυσκολεύονται και δεν μπορούν».

«Ο κ. Μητσοτάκης την περίοδο της πανδημίας έδωσε 44 δισ., τώρα στην ενεργειακή κρίση έχουν δοθεί άλλα 6 δισ. οριζοντίως, σε αυτούς που δεν μπορούν και δεν έχουν και βεβαίως 70.000.000 για τον τουρισμό» σημείωσε και εξήγησε πως «τα 30.000.000 είναι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που οι πολίτες έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είχαμε ανταπόκριση, οι δικαιούχοι είναι άνω των 200.000 φέτος».

Παράλληλα, προέτρεψε τους επαγγελματίες του τουρισμού να δίνουν ποιοτικές και καλώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

«Όσο αφορά στους εργαζόμενους, υπάρχει ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκά, στον κατασκευαστικό κλάδο και στον τουρισμό. Επειδή ο κλάδος έκλεισε λόγω της πανδημίας, έφυγαν όλοι για να βρουν δουλειά. Γι’ αυτό τα προγράμματα του…Πηγή: in.gr