«Κατασκοπεία» ΣΥΡΙΖΑ στις… πράσινες περιφέρειες

Πολιτική


Στην Κουμουνδούρου κάνουν focus στα πεδία όπως η ακρίβεια ή η ενεργειακή κρίση, αλλά και ολοκληρωμένη παράθεση πειστικού σχεδίου που θα ανατρέψει τις όποιες διαρροές

Κρήτη και Δωδεκάνησα θα είναι δύο βασικά πεδία όπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα δώσουν σκληρή μάχη για τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο. Με πιο αδύναμο το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη ακόμη στο Λεκανοπέδιο, αλλά και με πιο δύσκολη τη διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ στον μεσαίο χώρο. Αυτά όλα τα δεδομένα ή οι τρέχουσες τάσεις σκανάρονται στην Κουμουνδούρου καθώς τα σενάρια για εκλογικό αιφνιδιασμό έχουν ανακινηθεί για τα καλά.

Το βέβαιο είναι πως οι «κατασκοπείες» του ΣΥΡΙΖΑ στον όμορο χώρο μπορεί να βλέπουν ένα κάποιο ρεύμα μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να μη διατηρείται τόσο ψηλά, είναι όμως υπαρκτό αλλά και επικίνδυνο να διεμβολίσει τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες. Βεβαίως η Κουμουνδούρου έχει τροποποιήσει τη στρατηγική της έναντι του ΠΑΣΟΚ όλο το τελευταίο διάστημα, ενώ έχει επίσης οξύνει την κριτική της στην κυβέρνηση – χθες ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «Βατερλώ στη Μαδρίτη» για τις ελληνικές θέσεις, για παράδειγμα. Διατηρεί ας πούμε τη στρατηγική του για προοδευτική διακυβέρνηση, συγκλίσεις, αλλά και με αντιδεξιά ρητορική.

  • Διαβάστε επίσης: Ερχεται δημοσκόπηση με πολύ… ψωμί

Τα δε ανοίγματά του είναι αμφίπλευρα και προς το ΠΑΣΟΚ και προς την Αριστερά (κυρίως το ΜέΡΑ25) αλλά με τον εξής όρο: ότι προς τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη ασκεί μια νέα ιδιότυπη πίεση που εναλλάσσει το φλερτ με την κριτική. Στο πλαίσιο συνέντευξής του στη Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο Αλέξης Τσίπρας είπε για παράδειγμα πως «δεν μπορούν να το ξορκίζουν, ούτε να λένε γενικόλογα «σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση». Τι θα πει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Εγώ δεν το κατανοώ αυτό. Ενα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε μεγάλα θέματα, προγραμματικούς όρους θα συζητήσουμε». Μια εκ των πραγμάτων επιχείρηση να «πάρει σαφή θέση το ΠΑΣΟΚ», όπως τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν γνώση του πολιτικού σχεδιασμού.

Οι αγρότες

Στην Κουμουνδούρου δίνουν έμφαση στη στρατηγική ανοίγματός τους και σε κοινωνικές κατηγορίες όπου επίσης εκτιμούν πως έχει γκελ ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως ο αγροτικός τομέας (πρόσφατα ο…Πηγή: in.gr