Κατασκευάζεται το πρώτο Δημοτικό πάρκινγκ Γαλατσίου χωρητικότητας 190 αυτοκινήτων

Πολιτική


Λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης στο Δήμο Γαλατσίου, αναμένεται να δώσει σε μεγάλο βαθμό το νέο δημοτικό πάρκινγκ που κατασκευάζεται, με χωρητικότητα 190 αυτοκινήτων και δωρεάν στάθμευση.

Οι εργασίες διαμόρφωσης και κατασκευής του χώρου για το πρώτο δημοτικό υπαίθριο πάρκινγκ στο Γαλάτσι έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, ώστε σύμφωνα με τον υπεύθυνο των εργασιών να είναι έτοιμο μέσα σε 40 μέρες.

Το πρώτο υπαίθριο πάρκινγκ του Δήμου Γαλατσίου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφ. Βεϊκου με την οδό Αγίας Ειρήνης, θα παρέχει δωρεάν 190 θέσεις στάθμευσης σε όλους τους πολίτες.

Σε πρώτη φάση οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στον καθαρισμό και διαμόρφωση του εδάφους, ενώ θα ακολουθήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης, περίφραξης και φωτισμού του χώρου.

«Η δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης κρίνεται απαραίτητη, καθώς η έλλειψη χώρων πάρκινγκ σε συνδυασμό με τα έργα του μετρό που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή με το έργο αυτό, το οποίο θα βελτιώσει τους τομείς εκείνους που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών», αναφέρει ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.Πηγή: in.gr