Κατάληψη στο δημαρχείο Βύρωνα – Ματαιώθηκε συγκέντρωση της ΝΔ με τον Τ. Θεοδωρικάκο

Πολιτική


Τι έχει συμβεί και τι καταγγέλει η ΝΔ. Η συγκέντρωση θα γίνει σε άλλο χώρο

Τον δήμαρχο Βύρωνα καταγγέλλει η ΝΔ και του καταλογίζει ευθύνες για το γεγονός ότι το δημαρχείο όπου είχε οριστεί ως χώρος για την πολιτική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος με ομιλητή τον Τάκη Θεοδωρικάκο τελεί υπό κατάληψη.

Ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά

Συμφωνα με την καταγγελία της ΝΔ «ο δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθως τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου».

Τι έχει συμβεί; Στο δημαρχείο του Βύρωνα πραγματοποιείται κατάληψη από τη «Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη» ακριβώς ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και σκοπός αυτής της κατάληψης είναι η ματαίωση της εκδήλωσης με ομιλητή τον Τάκη Θεοδωρικάκο λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε επίσης Θεοδωρικάκος: Στα πρότυπα των στρατιωτικών σχολών η εκπαίδευση των αστυνομικών

Συμβολική κίνηση

Σε ανακοίνωσή της η «Συνέλευση αλληλεγγύης» κάνει λόγο για εκδικητική συμπεριφορά των αρχών κατά του Γ. Μιχαηλίδη και ζητώντας την αποφυλάκισή του τονίζει ότι «αποφασίσαμε να κάνουμε μια συμβολική κίνηση στο Δημαρχείο Βύρωνα όπου είναι προγραμματισμένη εκδήλωση, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

»Ενορχηστρωτή σε συνέχεια άλλων, ενός αστυνομικού κράτους το οποίο, πέρα από όσα αναφέρθηκαν ήδη, διαχειρίζεται όλα τα προβλήματα της κοινωνίας με κατασταλτικούς όρους, δαπανά το δημόσιο χρήμα σε εξοπλισμούς και προσλήψεις αστυνομικών για να διαχειριστεί τον Covid-19, συνεισφέροντας έτσι στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καταστέλει και συλλαμβάνει εργαζόμενους όταν διαμαρτύρονται για συνθήκες εργασίας και εκδικητικές απολύσεις, συνεχίζει την θανατοπολιτική των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, επιβάλει το κατασταλτικό δόγμα εντός των πανεπιστημίων.

»Ο συγκεκριμένος Υπουργός διαλαλεί ότι με δική του πρωτοβουλία η εκπαίδευση των αστυνομικών θα γίνεται πλέον στα πρότυπα των στρατιωτικών σχολών και…Πηγή: in.gr